Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Αρμένιων και Ελληνορθόδοξων κληρικών στα Ιεροσόλυμα
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Αρμένιων και Ελληνορθόδοξων κληρικών στα Ιεροσόλυμα Εκτύπωση E-mail
10.11.08
 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ανάμεσα σε Ελληνορθόδοξους και Αρμένιους κληρικούς. Αρκετοί κληρικοί τραυματίστηκαν, ο ένας μάλιστα από μαχαίρι, ενώ οι συγκρούσεις σταμάτησαν μόνο μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κάνει λόγο για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων από την πλευρά των Αρμένιων κληρικών και ιεραρχών.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 50 Αρμένιων κληρικών πήγε νωρίς το πρωί στο Ναό της Αναστάσεως για την προγραμματισμένη τελετή του Τιμίου Σταυρού με βάση το αρμένικο ημερολόγιο.

Οι Αρμένιοι απομάκρυναν βίαια τον Ελληνορθόδοξο φύλακα από το παρεκκλήσι του ναού, παρά τις διαβουλεύσεις με Ελληνορθόδοξους αρχιερείς, οι οποίοι επικαλέστηκαν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και το ισχύον καθεστώς και επιχείρησαν να επαναφέρουν το φύλακα στη θέση του.

Οι Αρμένιοι αρνήθηκαν απωθώντας βίαια τους ορθόδοξους ιερείς και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με αυτούς, καθώς επίσης και με την Αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός από τις αστυνομικές δυνάμεις αρκετών Αρμένιων κληρικών, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις Έλληνες κληρικοί κατά τις συμπλοκές με τους Αρμένιους.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, δόκιμος κληρικός ηλικίας 16 ετών δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από Αρμένιο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε τα επεισόδια και μέσω του αρχιγραμματέα του Παναγίου Τάφου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης Αριστάρχου τόνισε ότι «για τέταρτη συνεχόμενη φορά οι Αρμένιοι αμφισβητούν τους κανόνες λειτουργίας του Παναγίου Τάφου και επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα κάτι το οποίο απεφεύχθη χάριν στην αντίδραση των Ελληνορθόδοξων κληρικών αλλά και τη στάση της Αστυνομίας».
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2561&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 10.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote