Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βατοπέδι και Θ. Ρουσόπουλος
Βατοπέδι και Θ. Ρουσόπουλος Εκτύπωση E-mail
09.11.08

Η παραίτηση του κ. Ρουσόπουλου από τη θέση του υπουργού Επικρατείας απέβλεπε στο να κατευνάσει τόσο την πίεση της αντιπολίτευσης όσο και τον εκνευρισμό των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, οι δίδυμες συνεντεύξεις του πρώην υπουργού την εβδομάδα που παρήλθε, αναζοπύρωσαν – σε συνδυασμό με τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής - τόσο τη συζήτηση περί σκανδάλου όσο και τα αιχμηρά σχόλια για τον κ. Ρουσόπουλο.

Με αρκετούς υπουργούς, μεταξύ των οποίων οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ευ. Μεϊμαράκης, να δηλώνουν πως δεν παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις και, μόλις δύο, τους Χρ. Φώλια και Σωτ. Χατζηγάκη να κάνουν λόγο για πειστικές απαντήσεις, ο κ. Ρουσόπουλος διαπίστωσε ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να ξεπεράσει το σκόπελο του Βατοπεδίου. Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «σκιές» στις ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ Μονής και ελληνικού Δημοσίου ενώ απέφυγε να σχολιάσει τη συνέντευξη, παραπέμποντας στην... εξεταστική της Βουλής. Οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα έπρεπε να απέχει για λίγο διάστημα («είναι καλύτερο να αφήνουμε το χρόνο να δουλέψει και όταν υπάρχει ένα τέτοιο θέμα να μην σπεύδουμε να δώσουμε εξηγήσεις», είπε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης) και ότι οι συνεντεύξεις του απλώς επανέφεραν τον ίδιο και την υπόθεση στο «κάδρο της επικαιρότητας».

«Δεν άκουσα τίποτε καινούργιο από τον κ. Ρουσόπουλο», σημείωσε και ο κ. Κακλαμάνης, επικρίνοντας τον πρώην στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού για τους χειρισμούς της υπόθεσης πριν και μετά τη ΔΕΘ. Ταυτόχρονα, «επανέφερε στην τάξη» τον προεδρεύοντα της εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη για τις δηλώσεις στήριξης του κ. Ρουσόπουλου που έκανε στη συνεδρίαση και, σαφώς υπαινικτικός, επανέλαβε ότι το Βατοπέδι «δεν έγινε με επιφοίτηση».

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2552&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 09.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote