Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow EΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
EΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Εκτύπωση E-mail
07.11.08

 

 Του Δρ.Γιώργου Μελικόκη *
 
Ένα άριστα οργανωμένο επιμορφωτικό σεμινάριο οργάνωσε η διεθύντρια του γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας κ. Μαρία Μακεδών την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008.

 

Αρκετοί Καθηγητές Πανεπιστημίων, Αξιωματούχοι του Γραφείου Παδείας της Νέας Υόρκης καθώς επίσης και αντιπρόσωποι εταιρίας ηλεκτρονικού υλικού, που παρουσίασαν το πλέον σύγχρονο πρόγραμμα πληροφορικής για τη λειτουργία σχολικών γραφείων.
Πράγματι υπήρξε ένα ενημερωτικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα που ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των εκπαιδευτικών όλων την παροικιακών μας σχολείων.
Δάσκαλοι και καθηγητές του αγγλικού και ελληνικού προγράμματος ανταποκριθηκαν γιατί αντιλαμβάνονται όχι μόνο τη σημασία και τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου σεμιναρίου αλλά πολύ περισσότερο εμπιστεύονται την οργάνωση και το κύρος των καθηγητών που επιλέγει η κυρία Μακεδών, ώστε να είναι πραγματικά γόνιμη ημερίδα.. Βέβαια όλα αυτά γίνονται κάτω από την αγίδα της Ιεράς ημών Αρχιεπισκοπής όπως συνήθως βαπτίζεται κάθε ενέργεια που είναι δεμένη με την Αρχιεπισκοπή μας.
Δίκαιο και σωστό είναι να γίνεται έτσι γιατί η Αρχιεπισκοπή, είναι ο κεντρικός πυρήνας του ελληνισμού της Αμερικής ειδικά δε σε θέματα παιδείας, γιατί όλοι εκεί στρέφουμε το βλέμμα μας και εκεί εναποθέτουμε τις επίδες μας, για τη συνέχιση της γλώσσας , της; Θρησκείας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Αλλά για την επιμορφωτική αυτή ημερίδα τα πράγματα κάπως αποκλείνουν των όσων θέλουμε να πιστεύουμε για την αγάπη και στοργή της μητέρας εκκλησίας για την παιδεία και τη γλώσσα.. Και για να γίνω πιο σαφής εξηγούμαι.
Στις 30 Οκτωβρίου 2008 έλαβα μέσω FAX δύο μυνήματα από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, το πρώτο σχετικό με την επιμορφωτική ημερίδα ,ότι επειδή η Αρχιεπισκοπή δεν δύναται να πληρώσει για τα έξοδα του σεμιναρίου, ζητούσε από το κάθε σχολείο να πληρώσει αναλογικά με τον αριθμό των εκπαιδευτικών, ήτοι 20 δολάρια για την αποζημίωση των διδασκόντων καθηγητών και 8 δολάρια για το
φαγητό.
Πού είναι λοιπόν η αγάπη, η στοργή, η φροντίδα και το αμέριστο ενδιαφέρον για τη γλώσσα και τα σχολεία μας:
Πού είναι οι υποστηρικτές και στυλοβάτες της ομογένειας που αδυνατούν να προσφέρουν λίγα δολάρια, για να βοηθήσουν τα σχολεία και τα παιδιά ειδικά όταν με πομπώδεις φράσεις ανακονώνουν ότι τα σχολεία ανήκουν ολοκληρωτικά στη Ιερά μας Αρχιεπισκοπή:
Αφήνω τον αναγνώστη να κρίνει.
Όσον αφορά το δεύτερο μήνυμα, ήταν μια ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής και ούτε λίγο ούτε πολύ μας ενημέρωνε, ότι η Ιερα Αρχιεπισκοπή ήλθε σε συμφωνία με τους δικηγόρους για τις ελεεινές πράξεις παιδεραστίας του ιερέα Κατίνα, και ότι δεν αποκαλύπτεται το ποσό όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Είναι λυπηρό να ακούμε συχνά πυκνά ότι υπάρχει τετοια σήψη στην Ορθόδοξη εκκλησίας μας και απλά να συνθηκολογούμε και να δίνουμε το κεράκι του φτωχού και το δολλάριο του δίσκου ώστε  να καλύπτουμε και να προστατεύουμε κακοήθεις ιερείς που χρησημοποιούν το ράσο, για να εκτελούν αποτρόπαιες πράξεις σε νεαρά παιδιά που τα εμπιστευόμαστε στη μητέρα εκκλησία και όταν συλλαμβάνονται, αντί να αφεθούν στα χέρια της δικαιοσύνης για γνώση και συμόρφωση, όχι μόνον των ιδίων αλλά και των
άλλων που ακολουθούν, τους προστατεύουν τους ακριβοπληρώνουν και επικυρώνουν το λαΐκό απόφθεγμα «κόραξ κοράκου μάτι δεν βγάζει».
Φανταστήκατε ποτέ τι θα μπορούσε να γίνει στα παροικιακά μσς σχολεία, αν αντί να αποζημιώνουμε διεφθαρμένους κληρικούς με εκατομύρια δολλάρια , να τα διέθετε η Ιερά Αρχιεπισκοπή για επένδυση των σχολείων μας, για ίδρυση ταμείου απόρων μαθητών και ταμείο υποτροφιών:
Αυτή καθ’εαυτή η ενέργεια θα σηματοδοτούσε μια καινούρια εποχή στα σχολεία μας, στις κοινότητές μας και εμβάσματα θε έφθαναν από παντού, γιατί τότε τα χρήματα θα βοηθούσαν τον ελληνισμό και τις μελλοντικές γενεές για τη συνέχιση της κληρονομιάς μας από το ένα μέρος και το γόητρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από το άλλο.
Είναι καιρός να γίνουν σωστές ενέργειες και να παρθούν αποφάσεις που θα αντικαθρεπτίζουν μια Αρχιεπισκοπή χωρίς αποτρόπαια σκάνδαλα που υποβιβάζουν την ομογένεια, καταρρακώνουν τις θρησκευτικές μας αξίες και απομακρύνουν τη νεολαία το μέλλον της ομογένειας, από τους κόλπους της εκκλησίας και της ορθόδοξης πιστης μας. Ας αναλογιστούν οι ιθύνοντες και ας ενεργήσουν γρήγορα και σωστά .
        Γι’ αυτό το λόγο θα προτιμούσα το φετεινό σεμινάριο να γραφόταν «υπό την αιγίδα της κυρίας Μαρίας Μακεδών», γιατί αυτή δούλεψε αβοήθητη και απροστάτευτη και έφερε εις πέρας με τις οργανωτικές της ικανότητες, τη γνώση και την πείρα ,ένα καταπληκτικό επιμορφωτικό σεμινάριο σε όλους τους εκπαιδευτικούς των παροικιακών μας σχολείων της Ν[εας Υόρκης.
       
*Ο δρ.Γεώργιος Μελικόκης είναι διευθυντής του ημερήσιου Ελληνορθόδοξου σχολείου της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Τζαμέϊκα.      
       
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2545&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote