Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Γ. Παπανδρέου -Βαρθολομαίου
Συνάντηση Γ. Παπανδρέου -Βαρθολομαίου Εκτύπωση E-mail
07.11.08

Όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τη στάση της Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, τα προβλήματα αυτά έθεσε υπόψη του κ. Μπαρόζο και του κ. Σολάνα στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας πως η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ περνάει μέσα από τον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συζητήθηκε και η υπόθεση της μονής Βατοπεδίου. Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε για λίγα λεπτά σε εγκάρδιο κλίμα και με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Δημοψήφισμα για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης νόμου του κόμματός του για την κατάργηση φοροαπαλλαγών της εκκλησίας. Ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας χαρακτήρισε πρόχειρη και ανεύθυνη την πρόταση νόμου και πρόσθεσε ότι γίνεται πλήρης διαχειριστικός έλεγχος για την περίοδο 98-2006 για τη μονή Τοπλού. Όλα τα κόμματα δήλωσαν ότι καταψηφίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ολοκληρωμένη.


ert
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2543&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote