Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η πρώτη συνέντευξη Τύπου
Η πρώτη συνέντευξη Τύπου Εκτύπωση E-mail
06.11.08

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη τύπου την Παρασκευή μετά τη συνάντηση που θα έχει με την ομάδα των οικονομικών του συμβούλων, δήλωσε στενός του συνεργάτης.

Η σύνοδος του Σικάγου θα περιλαμβάνει ανώτατους συμβούλους του και γίνεται καθώς ο Ομπάμα προετοιμάζεται για να σχηματίσει το υπουργικό του συμβούλιο μετά την εκλογή του την Τρίτη

Ο Ομπάμα και η σύζυγος του Μισέλ, θα μεταβούν στο Λευκό Οίκο τη Δευτέρα για να συναντηθούν με τον πρόεδρο Μπους, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του, Ντέϊνα Περίνο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μπους, θα βρεθούν τα φλέγοντα θέματα της οικονομίας και του πολέμου στο Ιράκ.

«Με ενθουσιάζει η ιδέα ότι θα συζητήσω τα θέματα που μας απασχολούν με τον εκλεγμένο πρόεδρο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας», τόνισε ο κ. Μπους.

Interactive εφαρμογή: Οι εκλογές του 2008 στις ΗΠΑ στο e-tipos.com

Επιφυλάξεις και φόβους εξέφρασε νωρίτερα ο κ. Μπους, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ότι οι τρομοκράτες ενδέχεται να επωφεληθούν από την μεταβατική περίοδο μεταξύ των δύο αμερικανικών προεδριών για να επιτεθούν στις ΗΠΑ.

«Είμαστε δεσμευμένοι στη μάχη κατά των εξτρεμιστών που είναι αποφασισμένοι να μας επιτεθούν, και θεωρώ ότι δεν τους χαροποιεί τίποτε περισσότερο από το να εκμεταλλευτούν αυτήν την μεταβατική περίοδο των αλλαγών για να βλάψουν τους Αμερικανούς», δήλωσε ο κ. Μπους μιλώντας στα μέλη της κυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη, εδώ και σαράντα χρόνια, μεταβατική προεδρική περίοδο που συμπίπτει με περίοδο πολέμου.

Φάκελος ΕΤ: Αμερικανικές εκλογές 2008

Ο απερχόμενος πρόεδρος τέλος, με δεδομένο αυτόν τον κίνδυνο, διαβεβαίωσε τον διάδοχό του ότι η μετάβαση θα πρέπει να είναι «όσο πιο ήπια γίνεται».

Ο πρώτος διορισμός


Ο βουλευτής του Ιλινόις στο Κογκρέσο, Ραμ Εμάνιουελ, δέχτηκε να γίνει γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου, όπως ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόκειται για τον πρώτο διορισμό που γίνεται από τον Μπαράκ Ομπάμα για την μελλοντική του κυβέρνηση, δυο ημέρες μετά την εκλογή του.

Ο Ραμ Εμάνιουελ έχει ήδη υπηρετήσει στον Λευκό Οίκο κατά την προεδρία του Μπίλ Κλίντον, ως πολιτικός σύμβουλος.

Η θέση του γενικού γραμματέα του Λευκού Οίκου είναι μια από τις σημαντικότερες της αμερικανικής κυβέρνησης και ο Εμάνιουελ θα είναι και ανώτατος σύμβουλος του προέδρου.

«Νέος, όμορφος και μαυρισμένος»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο Κρεμλίνο, ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι «νέος, όμορφος και μαυρισμένος», που πολλοί τον περίμεναν σχεδόν σαν «μεσσία», απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεργαστεί με τον Ρώσο ομολογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια καλή συνεργασία» ανάμεσα στους δυο ηγέτες που είναι της ίδιας γενιάς, πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, δήλωσε ότι θέλει να πει στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι η χώρα του βρίσκεται στο πλευρό του και είναι ο καλύτερος φίλος και εταίρος της Ουάσινγκτον.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2541&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote