Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προς άνοιγμα λογαριασμών του Εφραίμ
Προς άνοιγμα λογαριασμών του Εφραίμ Εκτύπωση E-mail
06.11.08

Απάντηση» από την πλευρά της Ν.Δ. στο έγγραφο που παρουσίασε προχθές το ΠΑΣΟΚ για την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου επεφύλασσε η τρίτη ημέρα των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι.

Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες ο υδροβιότοπος της λίμνης Βιστωνίδας κηρύχθηκε το 1996 «εθνικό πάρκο» από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά προσωρινά, μόνο για τρία έτη.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση 5796/16.9.1996 του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Κώστα Λαλιώτη, η λίμνη κηρύχθηκε «εθνικό πάρκο» για δύο χρόνια και με απόφαση του τότε υφυπουργού, κ. Θόδωρου Κολιοπάνου (54512/2376/1.9.1998) η διάρκεια παρατάθηκε για ένα χρόνο.

Με αφορμή αυτό το έγγραφο, η Ν.Δ. αναμένεται -όπως ήδη αποκάλυψε ο ΕΤ την Κυριακή- να ζητήσει την κλήση του κ. Λαλιώτη ως μάρτυρα στην Εξεταστική. Κάτι που εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει επικοινωνιακό «αντίβαρο» στην κλήση του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου από την αντιπολίτευση.
Κατά τα λοιπά, και τη χθεσινή ημέρα τα επιτελεία των κομμάτων κινήθηκαν στη λογική της επικοινωνιακής διαχείρισης των καταθέσεων. Επί της ουσίας, ξεχώρισε η κατάθεση του μητροπολίτη Ξάνθης, Παντελεήμονα. Επιβεβαίωσε τις συναντήσεις του -από κοινού με φορείς και κατοίκους της περιοχής- με τους αρμόδιους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., διευκρινίζοντας πως έγιναν για να τους ενημερώσουν. Προσεκτικός στις διατυπώσεις του, απέφυγε να χρεώσει ευθύνες σε κάποια πλευρά. Ο δικαστής κ. Μίλτος Γιοβανόπουλος επιβεβαίωσε τη μαρτυρία της κυρίας Γεωργίας Σακάλογλου για τη δίκη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης με αντικείμενο τη Βιστωνίδα και τους χειρισμούς της προέδρου, κυρίας Μαρίας Ψάλτη, για την απόφαση που δεν εκδόθηκε ποτέ.

Αντιφατικές, όμως, είναι οι εκτιμήσεις νομικών που καταθέτουν διαδοχικά στην επιτροπή, αναφορικά με την ισχύ των γνωμοδοτήσεων και των υπουργικών αποφάσεων. Αντίθετα με όσους είχαν καταθέσει ως χθες, ο κ. Γρηγόρης Κρόμπας (αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) υποστήριξε ότι συνιστούν τίτλους ιδιοκτησίας. Επιπλέον, για τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ που άνοιξε το δρόμο για τις ανταλλαγές, υποστήριξε ότι ευθύνη είχε ο εισηγητής, κ. Χριστόδουλος Μπότσιος. Σε επικοινωνία βρίσκονταν ο ηγούμενος Εφραίμ και η πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, υποστήριξε ο κ. Κωνσταντίνος Πετούσης, τοπογράφος του Δημοσίου. Κατέθεσε επίσης ότι τα 25.000 στρέμματα των παραλίμνιων εκτάσεων της Βιστωνίδας ανήκαν σε ακτήμονες, με τίτλους κυριότητας που είχαν αποκτήσει από αναδασμό, χωρίς να προβάλει αντιρρήσεις αρχικά το Βατοπαίδι.

Ανοιχτό άφησε, τέλος, ο πρόεδρος της Εξεταστικής, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης το ενδεχόμενο να ζητηθεί άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Εφραίμ, μετά την κατάθεσή του στην επιτροπή.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2539&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 06.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote