Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ελλάς, Γαλλία συμμαχία» στη Σύνοδο της Ε.Ε.
«Ελλάς, Γαλλία συμμαχία» στη Σύνοδο της Ε.Ε. Εκτύπωση E-mail
04.11.08

Στην υιοθέτηση της πρότασης της γαλλικής προεδρίας για εξαίρεση από τον υπολογισμό του ελλείμματος των δημοσίων επενδύσεων που θα κατευθυνθούν για στήριξη των μικρομεσαίων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ευελπιστεί η Αθήνα, μετά και τη δημοσιοποίηση της φθινοπωρινής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία, η οποία κινείται στη λογική του μη χείρον βέλτιστον για τον εγχώριο κορβανά.

Κυβερνητικές πηγές άφηναν χθες «παράθυρο» για αύξηση δαπανών στο τελικό σχέδιο προϋπολογισμού, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν οι πρόσθετοι πόροι θα κατευθυνθούν προς τις δημόσιες επενδύσεις, όπως ζητεί ο κ. Γ. Σουφλιάς, προς τα μέτρα στήριξης των ανέργων ή σε κοινωνικές δράσεις, όπως προτείνει ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος. Είναι προφανές ότι, εν αναμονή και της συνόδου κορυφής της Παρασκευής, στο εσωτερικό της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη άτυπος διάλογος για το δέον γενέσθαι όχι μόνον ως προς τη διαχείριση της κρίσης, αλλά ως προς την εκλογική ανάκαμψη της κυβέρνησης.

Χθες την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου διάβηκε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε πως αντικείμενο της συνάντησης ήταν «η γενική επισκόπηση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, όπως και θέματα, που αφορούν στον ευρύτερο χώρο της Υγείας». Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό την πρότασή του για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε, δεν έκρυψε τη διαφορετική προσέγγιση με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, σημειώνοντας, πάντως, ότι παρά τις ενδεχόμενες διαφορετικές απόψεις «στο τέλος συγκλίνουμε σε μια ενιαία κυβερνητική γραμμή». Ο κ. Αβραμόπουλος που εμφανίζεται ως ανεξάρτητος πόλος στην «αντιπαράθεση» Σουφλιά - Αλογοσκούφη απέρριψε τα περί κυβερνητικού διευθυντηρίου, σημειώνοντας ότι «στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν “Ηρακλειδείς” και “διευθυντήρια”, αλλά ο πρωθυπουργός έχει ως συνεργάτες τους υπουργούς του».

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Bίλφριντ Μαρτένς, ενώ σήμερα συναντάται με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στο εσωτερικό μέτωπο, παράλληλα με τις συζητήσεις για τα οικονομικά αναβίωσε και η συζήτηση περί Βατοπεδίου, με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη που επρόκειτο να δώσει χθες το βράδυ ο κ. Θ. Ρουσόπουλος. «Δεν πρόκειται περί επανεμφάνισης, αλλά περί εμφάνισης... όλοι οι βουλευτές δικαιούνται να μιλούν», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης, λαμβάνοντας προκαταβολικά αποστάσεις, ενώ σαφώς αιχμηρός ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού Ν. Καραχάλιος επεσήμανε πως «όταν βάζουμε την επικοινωνία μπροστά από την πολιτική, είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα... χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή πραγματική πολιτική και ανανέωση στις πολιτικές μας ιδέες». Νέες βολές εξαπέλυσε και ο κ. Π. Τατούλης επικρίνοντας την εποπτεία των ΜΜΕ από το υπουργείο Εσωτερικών, που ελέγχει την αστυνομία και την ΕΥΠ, και στηλιτεύοντας τη σχέση εξουσίας και ΜΜΕ.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2535&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 05.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων