Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ευρωεπαφές για την κρίση
Ευρωεπαφές για την κρίση Εκτύπωση E-mail
04.11.08

Συνομιλίες με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αντικείμενο τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ευρωπαική οικονομία θα έχουν την Τρίτη, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται από τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, λίγο μετά την άφιξή του στη βελγική πρωτεύουσα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γουίλφρινγκ Μάρτενς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Το πρωί της Τρίτης ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στη συνέχεια θα μιλήσει από κοινού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Χανς Πέτερινγκ, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση δέκα ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τον επίτροπο, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας Χαβιέ Σολάνα.

Την Τετάρτη, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τα μέλη της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σούλτς και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνάντηση ηγετών των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων.

Στην Ελλάδα, στο μεταξύ, διπλής «ανάγνωσης» έτυχαν οι εκτιμήσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. «Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τη διάρκεια και τις επιπτώσεις της κρίσης που διανύουμε», τόνισε στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της επιτροπής Στίγκλιτς ο Γ. Παπανδρέου.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2532&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote