Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κρατικοποίηση της Εθνικής, τώρα!
Κρατικοποίηση της Εθνικής, τώρα! Εκτύπωση E-mail
03.11.08

Άλλα περίμενε ν' ακούσει ο κόσμος από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή. Αυτά που είπε κάθε άλλο παρά ησύχασαν ή λιγόστεψαν τις ανησυχίες του πολίτη για την οικονομική κρίση που απειλεί όλους εκτός από τους βολεμένους.

Γενικολογίες, τίποτε το δεσμευτικό, που θα προστατεύσει τα νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους, αλλά και μεγαλύτερους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Κανένα μέτρο χειροπιαστό δεν άκουσαν.

Μέτρα με κοινωνική ευαισθησία, που θα περιορίσουν την ύφεση, με ό,τι σημαίνει αυτό για τους μη κατέχοντες.

Τους μόνους που καθησύχασε και τους διαβεβαίωσε ότι θα σωθούν είναι οι τραπεζίτες. Δηλαδή αυτοί που προκάλεσαν την κρίση.

Και έχουν πάρει τόσα από μισθούς, μπόνους και δωρεάν μετοχές που έχουν εξασφαλίσει όχι μόνο τα παιδιά τους αλλά και τα εγγόνια τους...

Κι όμως, αν ο Καραμανλής θέλει να σώσει την οικονομία και την αγορά και να προστατεύσει τον λαό, υπάρχει λύση. Λύση με την οποία θα επιβάλει το κράτος τους όρους του στην αγορά. Κι αυτό θα αποφασίζει πού θα πάνε τα λεφτά! Κι όχι στις τσέπες εκείνων που πάντα, από το Σχέδιο Μάρσαλ, τις παγωμένες πιστώσεις, τις προβληματικές και το χρηματιστήριο, τα έτρωγαν όλα. Κι άφηναν μόνο κάτι ψίχουλα, ελεημοσύνη για τους πολλούς...

Η λύση που θα αποτρέψει τις νέες αρπαχτές από τις τράπεζες, που ξαναλέμε αυτές δημιούργησαν την αναταραχή και γέμισαν με αγωνία για το αύριο όλους μας, είναι μία:

Η κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, ώστε μαζί με την Αγροτική να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο και να καθορίσουν επιτόκια και όρους δανεισμού και χορηγήσεις.

Κι ας πάνε μετά οι ιδιωτικές τράπεζες να βάλουν ληστρικά επιτόκια. Να εκβιάζουν την αγορά, να ζητούν κάτω από το τραπέζι προμήθειες και ένα σωρό άλλα δήθεν... έξοδα!

Τη συναλλαγματική κρίση του 1994, που απειλούσε τη χώρα, την αντιμετώπισε τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Εθνική Τράπεζα, που προάσπισε τη δραχμή και αποφεύχθηκε η υποτίμηση, που θα οδηγούσε την Ελλάδα σε τραγική οικονομική περιπέτεια. Υπονόμευση που επιχειρήθηκε από αμερικανικές επιθέσεις με στόχο να πάρουν δραχμές και τους εμπόδισε, ανεβάζοντας το επιτόκιο για τους ξένους η Εθνική σε... 500%! (Και για όποιον αμφιβάλλει, τα γράφει όλα αυτά στο βιβλίο που έγραψε για εκείνη την κρίση ο τότε διοικητής της Εθνικής Γιώργος Μίρκος).

Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην έχει στα χέρια της ένα όπλο, που θα αποτρέπει κάθε κερδοσκοπία. Και θα είναι ασπίδα για τον λαό και την αγορά.

Και αποδεικνύεται ότι ήταν ολέθριο λάθος η ιδιωτικοποίηση της Εθνικής. Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Τα funds που ήρθαν να κερδοσκοπήσουν και τους άνοιξε την πόρτα ο κ. Αράπογλου πήραν τα λεφτά τους και την κοπάνησαν. Και αυτό οδήγησε στην κατάρρευση της μετοχής από τα 43 ευρώ στα... 11 ευρώ! (Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, πιο ξύπνιοι από μας, έβαλαν το όριο στη συμμετοχή ξένων στις μεγάλες ζωτικές επιχειρήσεις τους για να μην επηρεάζουν με τα παιχνίδια τους την οικονομία της χώρας. Κι αυτό σύντομα θα το ζήσουμε και με τον ΟΤΕ...).

Η κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας είναι η σωτήρια για τη χώρα, την οικονομία και τον ελληνικό λαό, κίνηση, κύριε Καραμανλή. Τολμήστε την.

paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2528&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote