Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κέντρο αποφάσεων οι Βρυξέλλες
Κέντρο αποφάσεων οι Βρυξέλλες Εκτύπωση E-mail
01.11.08

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κρίσης.Τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, την Τρίτη το ECOFIN και την Παρασκευή πραγματοποιείται η έκτακτη σύνοδος κορυφής, όπου θα συζητηθούν οι 11 προτάσεις της γαλλικής προεδρίας, ενόψει της διεθνούς διάσκεψης του G20, που θα γίνει στη Νέα Υόρκη, στις 15 Νοεμβρίου.

Για το λόγο αυτό είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο οι πρόεδροι της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν επίσης απόψεις για την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων αντιμετώπισης της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και σταθεροποίησης του οικονομικού κλίματος.

Μια «πρώτη γεύση» για το σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε η ανακοίνωση των αποφάσεων της ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Νοεμβρίου. Σε αυτή αναφέρεται ότι δίνεται η στα κράτη μέλη να επωφεληθούν από την ευελιξία που περιλαμβάνει το Αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, χωρίς όμως να γίνονται σημαντικές υπερβάσεις.

«Ανάσα» έδωσε το θετικό πρόσημο με το οποίο έκλεισαν οι χρηματιστηριακές αγορές την Παρασκευή. Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.060,31 μονάδες, έναντι 2.009,99 μονάδων της προηγουμένης, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,50% ενώ με άνοδο έκλεισαν, τελικά, και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας παρουσίαζαν πτωτική τάση, με αιχμή της ανόδου τις μετοχές του τραπεζικού τομέα και τη μετοχή της Volkswagen.

Την ίδια ώρα μεγαλώνει το κύμα των απολύσεων μεγαλώνει σε Αμερική και Ευρώπη. Η Amerikan Express ανακοίνωσε 7.000 απολύσεις και η Daimler πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 4.000 υπαλλήλων στο εργοστάσιό της, στην Αλαμπάμα. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία των εργοστασίων της στη Γερμανία, για πέντε εβδομάδες, τα Χριστούγεννα. Σε κλείσιμο δύο εργοστασίων της στην Ευρώπη προχωρά και ο κολοσσός της βιομηχανίας καλλυντικών, L’oreal.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2524&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote