Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στην τελική ευθεία
Στην τελική ευθεία Εκτύπωση E-mail
01.11.08

Με περιοδείες σε κρίσιμες για την εκλογική νίκη πολιτείες, ολοκληρώνουν οι δύο υποψήφιοι την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν, θα πραγματοποιήσει περιοδείες στη Βιρτζίνια και την Πενσυλβάνια πριν να εμφανιστεί στο τηλεοπτικό σόου Saturday Night Live.

Από τη μεριά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα, θα περιοδεύσει σε Νεβάδα, Κολοράντο και στην καθοριστική πολιτεία του Μιζούρι.

Και οι δύο υποψήφιοι επέλεξαν να επισκεφθούν πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμες για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Μακέιν πρέπει να επικρατήσει στην Πενσυλβάνια, όπου βρίσκεται πίσω με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν θέλει να έχει ελπίδες για την κατάκτηση της προεδρίας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στη Βιρτζίνια, πολιτεία που επικράτησαν οι Ρεπουμπλικάνοι το 2004, ο Μπάρακ Ομπάμα διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.

Ο αφροαμερικανός υποψήφιος προηγείται και στη Νεβάδα και το Κολοράντο, στις οποίες ο νυν πρόεδρος Τζόρτζ Μπους κατέκτησε τη νίκη πριν από τέσσερα χρόνια.

Το Μιζούρι έχει χαρακτηριστεί κρίσιμη πολιτεία καθώς ο υποψήφιος που έχει επικρατήσει στη συγκεκριμένη πολιτεία, είναι και ο τελικός νικητής, σχεδόν σε κάθε εκλογική διαδικασία από το 1904.

Το επιτελείο του γερουσιαστή από το Ιλλινόις θα επεκτείνει το Σαββατοκύριακο την διαφημιστική του εκστρατεία σε παραδοσιακές περιοχές των Ρεπουμπλικάνων, την Αριζόνα, «έδρα» του Μακέιν, την Τζόρτζια και τη Βόρεια Ντακότα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, στις κάλπες αναμένονται περισσότεροι από 130 εκατομμύρια Αμερικανοί, αριθμός, που αν επαληθευθεί, θα αποτελέσει ρεκόρ για οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση από το 1960.

Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα στο Σικάγο, που αποτελεί τη βάση της εκλογικής εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα, καθώς στο κέντρο της πόλης αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 1 εκατομμύριο άτομα για να γιορτάσουν τη νίκη του δημοκρατικού υποψήφιου.

e-tipos.com

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2523&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >