Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΤΩΝ ΤΥΨΕΩΝ
ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΤΩΝ ΤΥΨΕΩΝ Εκτύπωση E-mail
31.10.08

Του Σάκη Σερέτη

Την καμπάνα του συναγερμού με πολλούς αποδέκτες χτύπησε άθελα του σε μια έκρηξη ειλικρίνειας ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας, κατά την διάρκεια της κλειστής (μόνο για εκλεκτούς) γενικής συνέλευσης της15ης Οκτωβρίου.
Ανέφερε ότι κατά το παρελθόν (δεν υπήρξε σαφής σε χρονολογίες),η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων συγκέντρωνε από εκδηλώσεις συλλόγων που χρησιμοποιούσαν την αίθουσα του Σταθάκειου, το ποσόν των 40-50.000 δολαρίων ετησίως, ενώ τώρα με δυσκολία συγκεντρώνει γύρω στις 12.000 .

 

Δεν γνωρίζω εάν ο νέος πρόεδρος έδωσε και πολύ σημασία στο γεγονός αυτό, αλλά σίγουρα κανένας από τους λίγους παρισταμένους δεν έτυχε να αναρωτηθεί ,αλλά και ούτε να απευθύνει ερώτημα προς τον εξομολογούμενο κ.Μιχαλέα., ώστε να μας εξηγήσει τους λόγους που θεωρεί ότι οδήγησαν σε αυτό τον κατήφορο.
Όμως αυτή η επίσημα πλέον διατυπωμένη κατάσταση, έστω και αν προήλθε πάνω σε μια κρίση ανεξέλεγκτης ειλικρίνειας, πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το νέο (με πολλά παλαιά υλικά) διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να εξετάσει τα γεγονότα καθώς και όλες τις παραμέτρους, που οδήγησαν σε αυτή την κατάντια την «κραταιά».
Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν νοοτροπία οι αρχιερείς της γαλάζιας διοίκησης;
Λέω τώρα, μήπως;
Μήπως θα πρέπει να σοβαρευτούν λιγάκι και να αποδείξουν ότι βρίσκονται εκεί για να υπηρετήσουν και όχι να εξυπηρετηθούν;
Ας προσπαθήσουν λοιπόν οι καινούργιοι να αποστασιοποιηθούν από τις αμετακίνητες θέσεις των δεινόσαυρων και εφόσον το επιθυμούν, να προσπαθήσουν να μετατρέψουν αυτή την Μέκκα της αδιαφάνειας και του αυταρχισμού, σε μια Ομοσπονδία που θα απευθύνεται σε όλους τους Ομογενείς και όχι μόνο στους ομογάλακτους φανατικούς γαλάζιους και ακόμα δεξιότερα, προσκυνητές αυτού του σαθρού οικοδομήματος.
Η Ομοσπονδία χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή όλων και όχι μόνο αυτών που προωθούνται με την μέθοδο των αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι προφανώς έχουν συμπληρώσει τα κομματικά τους γαλάζια ένσημα και λοξοκοιτάζουν προς την καρέκλα της κοινωνικής καταξίωσης, που πιθανόν να τους προσφέρει η κατατρυπημένη από τα βλήματα της αδιαφάνειας και αιμόφυρτη Ομοσπονδία.
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί γύρω στις 6-7 συνεδριάσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου και τίποτα σχετικά με το έργο τους ,δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τον αρμόδιο των δημοσίων σχέσεων, όπως ορίζει άλλωστε και το καταστατικό.
Αντίθετα μαθαίνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν γραπτά πρακτικά συνεδριάσεων προς έγκριση, όπως επίσης μάθαμε ότι δεν διαβάζεται η αλληλογραφία, ώστε να λαμβάνουν γνώση όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Ωστόσο όμως το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει επίσης και με την μορφή των εκτάκτων συνεδριάσεων και σε κάποια από αυτές, υπήρχε ατζέντα 25 θεμάτων παρακαλώ,(τύφλα νάχει η τακτική συνεδρίαση),κατά την οποία όμως δεν χρειάστηκε να ενημερωθούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εισερχόμενη αλληλογραφία, γιατί έτσι αποφάσισε ο γίγαντας της γενικής γραμματείας κ.Πέτρος Γαλάτουλας.
Συμπέρασμα ;
Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες….
 
Πρακτικά κρατήθηκαν άραγε σε αυτή την «έκτακτη»συνεδρίαση;
Και αν η απάντηση είναι θετική, πολύ θα ήθελα να μάθω την θεματολογία της συνεδρίασης που επέβαλλε αυτή την «έκτακτη» σύγκληση της.
Όμως για να σοβαρευτούμε λιγάκι, καλό παιδί όπως λένε ο γενικός γραμματέας ,αλλά δεν ψάχνουμε τέταρτο για μπιρίμπα ….
Όμως τελικά όπως εμφανίζονται τα πράγματα, το «Ομοσπονδιακό» μας βαλτοπέδιο έχει μετατραπεί σε γαλάζιο γατοπέδιο, με πολλούς σαλταδόρους Γεναριάτικους γάτους, που όπως λέει πολύ σωστά και ένας φίλος, «όπως και να τους ρίξεις, αυτοί με τα πόδια θα προσγειώνονται».
Όσον αφορά την διαφάνεια και όλες τις άλλες προεκλογικές φούσκες που ακούγαμε πριν τις περασμένες εκλογές, εξακολουθούν να παραμένουν στα ράφια της Ομοσπονδίας μαζί με το πόρισμα της ειδικής εξεταστικής επιτροπής, (που ενοχοποιούσε τον τέως πρόεδρο κ Ν..Διαμαντίδη για σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες).
Το οποίο για την ώρα, κρατάει συντροφιά στο πρόσφατο πόρισμα της εξελεγκτικής επιτροπής, που αφορά τα κατορθώματα και την διασπάθιση χρήματος της περασμένης διετίας και αποδίδει σοβαρές ευθύνες, σε αρκετούς από τους πρωταγωνιστές του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Φαίνεται όμως πώς τα πορίσματα καθώς και ο ρόλος της εξελεγκτικής επιτροπής, κατατάσσονται στην κατηγορία νηπιαγωγείου από τους απόφοιτους της σχολής των Ομοσπόνδυλων γαλάζιων παραγόντων και χρησιμεύουν μόνο για εσωτερική κατανάλωση και ίντριγκα.
Πάντως για άλλη μια φορά η συμπεριφορά τους σε θέματα διαφάνειας απέδειξε, ότι η σωστή διαχείριση της εξουσίας και ειδικά όταν σου προσφέρεται στο πιάτο, είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση και το καλάμι, κινδυνεύει να μεταβληθεί σύντομα σε επίσημο όχημα αρκετών εκεί μέσα.
Κατά τα άλλα, όλα πάνε πολύ καλά στην Ομοσπονδία της νέας τάξης πραγμάτων, που μέσα στην πρεμούρα τους να παρουσιάσουν το προφίλ της δήθεν δημιουργίας τους, «ξέχασαν» να ενημερώσουν πολλά από τα μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και τα Μ.Μ.Ε ,για την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε.
Όπως επίσης «ξέχασαν» να παραδώσουν και τα λιγοστά χρήματα που συγκέντρωσαν υπέρ των πυρόπληκτων, γιατί ίσως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιος θα πάει να τα παραδώσει και σε ποιόν.
Κατά τα άλλα, το ξυπνητήρι των τύψεων του κ.Μιχαλέα φαίνεται πως άργησε να χτυπήσει, όμως ποτέ δεν είναι αργά .
Αρκεί να συνειδητοποιήσουν οι κατέχοντες την εξουσία , ότι η γαλάζια τους «σχολή» παραγωγής και προαγωγής στελεχών, έχει μείνει μετεξεταστέα στο μάθημα της διαφάνειας και ακόμα πιο πίσω στην εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών.
Οπότε τα συγκοινωνούντα δοχεία που μεταγγίζουν στελέχη στην εξουσία ,δεν έχουν εκ των πραγμάτων να εμφανίσουν κάτι καινούργιο και φυσικά ελπιδοφόρο.
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2518&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 31.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων