Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ….
ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ …. Εκτύπωση E-mail
31.10.08

 

 

Τελικά μου πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω στην ιδέα πως σε τούτη τη ζωή, αρκετά πράγματα είναι ένα μεγάλο ψέμα και πως το μόνο που είναι αληθινό και αποδεικνύεται κατά καιρούς εμπράκτως είναι η δύναμη που απορρέει από το χρήμα και την εξουσία.

 

 

Μια υπόθεση παιδεραστίας που έχει τις ρίζες της στην δεκαετία του 1980,ταλανίζει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής από το 2006,χρονιά που αποκαλύφτηκαν μέσω της εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ, οι σεξουαλικές «δραστηριότητες» του πρώην ιερέα Νικόλαου Κατίνα.
Από τότε μέχρι σήμερα έτρεξε πολύ νερό στο αυλάκι της αποσιώπησης ,με την ελπίδα ότι ο μύλος της λησμονιάς θα μπορούσε να συνθλίψει ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, με απρόβλεπτο κόστος για την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Εχθές το απόγευμα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοινοποίησε ανακοίνωση τύπου προς τα Μ.Μ.Ε., που αφορά στον οικονομικό συμβιβασμό, που επήλθε μεταξύ των πέντε εναγόντων και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την υπόθεση Κατίνα.
Το τίμημα που καλείτε να πληρώσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σαν αποζημίωση στα θύματα της παιδεραστίας ,παραμένει άγνωστο καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα παραμείνει εμπιστευτικό, γιατί αποτελεί συνηθισμένη τακτική υποθέσεων αυτού του είδους….
Γνωρίζουν καλά φαίνεται οι παροικούντες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής από αυτού του είδους τους συμβιβασμούς ,καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα κληθούν
να πληρώσουν τα περίεργα βίτσια κάποιων κληρικών που υπήρξαν στο δυναμικό της.
Ωστόσο την ίδια ώρα που το Αρχιεπισκοπικό σήμαντρο εκπέμπει πένθιμους ήχους, αναγνωρίζοντας τις κολάσιμες πράξεις του Νικολάου Κατίνα, επιβάλλει παράλληλα , την απόκρυψη του ποσού που θα καταβληθεί και δια της εμπιστευτικής οδού, καλύπτει με πέπλο μυστηρίου την πληροφόρηση των πιστών.
Κάτι που υποχρεωτικά θα έπρεπε να αποδώσει σε όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας, το οποίο καλύπτει συνεχώς με τον οβολό του όλα τα έξοδα και φυσικά δικαιούται να μάθει, πόσο πήγε ο σεξουαλικός λογαριασμός της θλιβερής καρικατούρας που ακούει στο όνομα Νικόλαος Κατίνας.
Ποιος είπε πως η ζωή δεν βγάζει φωτοτυπίες συμπεριφορών ;
Οι τίτλοι τέλους ενός σεξουαλικού σήριαλ παιδεραστίας πέφτουν σύντομα και το σβήσιμο του προβολέα ,επιβάλλει ετσιθελικά το σκοτάδι και την αποσιώπηση της αλήθειας.
Εθισμένη σε σχέδια επιλεκτικής επικοινωνιακής τακτικής η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, φαλτσάρει άκομψα και αποδεικνύει μια πάγια τακτική σκοταδισμού, που προφανώς έχει υιοθετήσει. (Οι τιμωρημένοι της Κορώνας ξέρουν !!!!)
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
 
 
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι επετεύχθη συμφωνία συμβιβασμού με τους πέντε ενάγοντες από την πολιτεία του Τέξας οι οποίοι είχαν μηνύσει την Αρχιεπισκοπή και την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος του Ντάλλας στο Τέξας. Οι διεκδικήσεις των εναγόντων αφορούσαν σε πράξεις επιλήψιμης σεξουαλικής συμπεριφοράς οι οποίες κατά το κατηγορητήριο διεπράχθησαν κατά την δεκαετία του 1980 από τον Νικόλαο Κατίνα, πρώην ιερέα της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδος. Η ανωτέρω συμφωνία συμβιβασμού επί της διαδικασίας ενεκρίθη από την Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ι. Αρχιεπισκοπής και πραγματοποιήθηκε για να αποφευχθεί η παρατεταμένη προσφυγή στο δικαστήριο και για να προωθηθεί η ίαση εκείνων που επηρεάστηκαν από την τραγωδία αυτή.
Οι ενάγοντες, η Ι. Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Αγίας Τριάδος συμφώνησαν ώστε το ποσόν του συμβιβασμού να παραμείνει εμπιστευτικό, πράγμα το οποίο αποτελεί συνηθισμένη τακτική υποθέσεων αυτού του είδους. Οι όροι του συμβιβασμού δεν απαλλάσσουν της νομικής ευθύνης τον κ. Κατίνα, από νομική ευθύνη, ο οποίος έχει ήδη καθαιρεθεί.
 
Η Ι. Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Αγίας Τριάδος δεν είχαν ουδεμία γνώση των επιλήψιμων πράξεων του κ. Κατίνα προ της σχετικής καταγγελίας που έγινε προς την Πρωτοσυγκελία της Αρχιεπισκοπής κατά το τέλος του 2005, καταγγελίας η οποία βασίζονταν σε ισχυρισμό περί ηθικώς επιλήψιμων πράξεων του Κατίνα κατά την δεκαετία του 1970. Ο χειρισμός της υποθέσεως έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Αρχιεπισκοπικού Κανονισμού για επιλήψιμη συμπεριφορά κληρικών. Ο Κατίνας ετέθη σε αργία εξ όλων των ιερατικών καθηκόντων κατόπιν έγκαιρης έρευνας των κατηγοριών, η οποία βρήκε λόγους που υπεδείκνυαν ότι πολύ σοβαρές πράξεις επιλήψιμης συμπεριφοράς είχαν λάβει χώρα. Κατόπιν συστάσεως της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής, το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέβη σε καθαίρεση του κ. Κατίνα.
 
Η Ι. Αρχιεπισκοπή αναγνωρίζει ότι οι πράξεις του Κατίνα συνιστούν ένα σοβαρότατο και τραγικότατο είδος επιλήψιμης ηθικής συμπεριφοράς που είναι η κακοποίηση παιδιών, και εκφράζει την βαθειά λύπη της για οποιαδήποτε βλάβη μπορεί να έχει προκληθεί στα άτομα που επηρεάστηκαν από τις πράξεις του Κατίνα. Εξακολουθούμε να προσευχόμεθα για την θεραπεία και ίαση των πέντε εναγόντων και όλων εκείνων που ενεπλάκησαν στην οδυνηρή αυτή υπόθεση.
 
.
Σάκης Σερέτης
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2517&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 13.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote