Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow O Mπαράκ Ομπάμα μαζί με Ρεπουμπλικανούς στην κυβέρνησή
O Mπαράκ Ομπάμα μαζί με Ρεπουμπλικανούς στην κυβέρνησή Εκτύπωση E-mail
30.10.08

 

Του Σάκη Σερέτη
 
Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Τρίτης, 4ης Νοεμβρίου, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες, ότι σκέφτεται να συμπεριλάβει Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς στην κυβέρνησή του, εφόσον αναδειχθεί νικητής.

 

Ο γερουσιαστής απο το Ιλινόι πρόσθεσε, ότι έχει "μερικές καλές ιδέες" σχετικά με τα πρόσωπα που θα επιλέξει για τις σημαντικές θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, ωστόσο επεσήμανε πως εστιάζει το ενδιαφέρον του προς το παρόν, στις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής του εκστρατείας.
Εχθές εμφανίστηκε μαζί με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στη Φλόριδα και για μια ακόμη φορά δήλωσε, ότι δεν θεωρεί τίποτε δεδομένο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε πως θεωρεί σημαντικό να συμπεριληφθούν Ρεπουμπλικάνοι στην κυβέρνηση, όμως απόφυγε να απαντήσει όταν ερωτήθηκε, εάν θα ζητήσει από τον υπουργό Αμύνης Ρόμπερτ Γκέητς να παραμείνει στην θέση του.
Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν πως όποιος και να κερδίσει τις εκλογές, της 4ης Νοεμβρίου, θα ζητήσει από τον Ρόμπερτ Γκέητς να παραμείνει στην θέση του.
Μεταξύ άλλων, ως πιθανοί διάδοχοι του Γκέητς σε περίπτωση νίκης του Ομπάμα έχουν αναφερθεί ο Τσακ Χέιγκελ, ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Νεμπράσκα, αλλά και ο Ρίτσαρντ Ντάνσιγκ.
Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι είναι αναγκαίο να γίνει γνωστό στον Αμερικανικό λαό, ποιοι θα αναλάβουν σημαντικές θέσεις την επόμενη των εκλογών, την ώρα που το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραπαίει και από την άλλη πλευρά η Ουάσινγκτον βρίσκεται ανοικτή σε δυο πολεμικά μέτωπα ,στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
"Δε θα βιαστώ", ήταν η απάντηση του Μπαράκ Ομπάμα στις ερωτήσεις αυτές.
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2512&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 30.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote