Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 54η έκθεση βιβλίου του Βελιγραδίου
Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 54η έκθεση βιβλίου του Βελιγραδίου Εκτύπωση E-mail
29.10.08

Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 54η έκθεση βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2009 στο Βελιγράδι. Κατά την τελετή λήξης της 53ης έκθεσης, ο πρέσβης της Ιαπωνίας (τιμώμενη χώρα στη φετινή έκθεση) παρέδωσε το «ανοιχτό βιβλίο» στον Πρέσβη της Ελλάδας στη Σερβία.

Ο Έλληνας πρέσβης, κ. Χρίστος Παναγόπουλος, ευχαρίστησε τη διεύθυνση της έκθεσης βιβλίου και το υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας, επισημαίνοντας ότι «η διάκριση αυτή θα συμβάλει για την ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών που υστερούν σε σύγκριση με τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις».

Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι «όταν ανοίγει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας νέος κόσμος» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι ιστορικοί δεσμοί των δύο λαών θα εκφραστούν και στον τομέα του πολιτισμού.

Ο Έλληνας πρέσβης, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων με τη Σερβία, αναφέρθηκε στην ίδρυση, στο Βελιγράδι, Εστίας του ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και στην ανακαίνιση του πύργου «Νεμπόισα», όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος και έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία για τους Έλληνες.

Η έκθεση βιβλίου στο Βελιγράδι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στη Σερβία. Την 53η έκθεση φέτος επισκέφτηκαν 147.000 άτομα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2504&Itemid=30

Τελευταία ανανέωση ( 29.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων