Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διαμαρτυρίες προς υπουργούς
Διαμαρτυρίες προς υπουργούς Εκτύπωση E-mail
28.10.08

Σε πολύωρη «ανάκριση» υπέβαλαν τα κομματικά στελέχη τον υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, που μίλησε στη νομαρχιακή συνέλευση Ηρακλείου Κρήτης, και το γραμματέα Κ.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη, που απευθύνθηκε σε κομματικό ακροατήριο στη Χίο.

Πάνω από πέντε ώρες διήρκεσε ο διάλογος του γραμματέα με τα μέλη της νομαρχιακής συνέλευσης Χίου να ζητούν επίμονα πειστικές απαντήσεις για το λόγο αποχής της κυβέρνησης στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή και να επαναφέρουν τα παράπονά τους για κλειστές πόρτες υπουργών. Στην κατάμεστη αίθουσα στο «Ομήρειο» ο κ. Ζαγορίτης ανέλυσε το επιχείρημα για την απουσία της Ν.Δ. στη συζήτηση της Προανακριτικής -ότι «ορθώς η Ν.Δ. δεν μετείχε στη διαδικασία στη Βουλή, διότι, εάν απορριπτόταν η Προανακριτική, και θα απορριπτόταν αν ήταν η Ν.Δ. μέσα-, το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να μας κατηγορήσει ότι παραγράψαμε δήθεν αδικήματα»-, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι υπουργικές πόρτες θα ανοίξουν, καθώς η εντολή του πρωθυπουργού είναι σαφής. Ο γραμματέας Κ.Ε. της Ν.Δ. εμφανίστηκε ως δέκτης των μηνυμάτων της κοινωνίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τον τελευταίο καιρό οι δημοσκοπήσεις χτυπούν καμπανάκι: Τα ευρήματα των ερευνών τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, δεν πρέπει όμως να μας φοβίζουν. Δεν εφησυχάζουμε. Η επόμενη περίοδος είναι πολύ σημαντική. Γεμάτη προκλήσεις. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, διαρκής εγρήγορση και ετοιμότητα. Ευελιξία και προσαρμογή στη συγκυρία». Τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος έθεσαν το θέμα της ακτοπλοΐας, ενώ για την πρόσφατη παραίτηση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε: «Νομίζω ότι έκανε το σωστό. Υπό τις συνθήκες αυτές και δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ κατασκεύασε στην κυριολεξία ένα κατηγορητήριο από το πουθενά, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς δικογραφία, χωρίς τίποτα».

Πολύωρη η… ανάκριση και για τον υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της νομαρχιακής συνέλευσης του Ηρακλείου Κρήτης στις 10.30 χθες το πρωί και ο διάλογος ολοκληρώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα!

Μεγάλη γκρίνια, διαμαρτυρίες για τα “δικά μας παιδιά” αλλά και αγωνία για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. Πήραν το λόγο περισσότεροι από 45 ομιλητές, οι οποίοι ήταν εντυπωσιακά προετοιμασμένοι, καθώς ανέβαιναν στο βήμα έχοντας στην τσέπη διπλωμένο χαρτί με σημειώσεις. Πέρα από μια –δυο φωνές, όπως έλεγαν στον ΕΤ μέλη της νομαρχιακής συνέλευσης, που είναι γνωστές «για τα… κομματικά εσώψυχά τους», η συζήτηση επικεντρώθηκε σε πολιτικά αλλά και τοπικά ζητήματα. Πρώτο θέμα στην ατζέντα τους ήταν το Εφετείο, που με νύχια και με δόντια οι Ηρακλειώτες ζητούν να ιδρυθεί απέναντι στην «αντίσταση» των Χανίων, πολλές οι τοποθετήσεις για αγροτικά θέματα, για την αγωνία του τουρισμού, με τη διεθνή οικονομική κρίση να βρίσκεται στο ζενίθ.

Ο βουλευτής Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, που είναι και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, αναφέρθηκε εκτός των άλλων στην υπόθεση Βατοπαιδίου και δεσμεύθηκε ότι «οτιδήποτε φανεί στον ορίζοντα, θα μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια γιατί θέλουμε να λάμψει η αλήθεια».
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2500&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote