Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καταθέτει διλήμματα το ΠΑΣΟΚ
Καταθέτει διλήμματα το ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
28.10.08

Με την Προανακριτική παρά πόδα, το ΠΑΣΟΚ θα αφιερώσει την τρέχουσα εβδομάδα στην οικονομία και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Την Τετάρτη, μετά την αυριανή εθνική εορτή, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραχωρήσουν δύο συνεντεύξεις Τύπου, για τις επιπτώσεις της κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Μ. Χρυσοχοϊδης) και την Ολυμπιακή Αεροπορία (Ν. Σηφουνάκης).

Την Πέμπτη θα μπει στη «μάχη» ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τον ρόλο των καρτέλ στην αγορά.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για... «προθέρμανση», καθώς η αποφασιστική αναμέτρηση θα δοθεί την Παρασκευή στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία -σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων- που έχει ζητήσει η ΝΔ.

Βασικός στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι να αποδείξει ότι για την ακρίβεια και τη φτώχεια στη χώρα μας δεν ευθύνεται η φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Καραμανλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κατηγορήσει τον πρωθυπουργό πως «έχει χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων και περιορίζεται στην αναζήτηση άλλοθι για να θολώσει τα νερά».

Στο πλαίσιο αυτό θα θέσει το νέο δίλημμα στο οποίο κατέληξαν οι επιτελείς του: το ερώτημα είναι ποιον θα εμπιστευτούν οι πολίτες για την οικονομία και την κοινωνία;

«Ερχεται η ώρα που οι Ελληνες θα συγκρίνουν και θα αποφασίσουν ποια κυβέρνηση θέλουν, θα αποφασίσουν τι πρωθυπουργό θέλουν», λέει χαρακτηριστικά στους συνομιλητές του ο Γ. Ραγκούσης.

Στρατηγική
Οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου έχουν επιλέξει 4 ερωτήματα, που τα στελέχη θα επαναλαμβάνουν από εδώ και πέρα στις επαφές τους με τους ψηφοφόρους:

Θέλουν έναν πρωθυπουργό αλαζόνα που είναι μακριά από τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες ή έναν ο οποίος θα αγωνίζεται δίπλα στον πολίτη;

Θέλουν έναν πρωθυπουργό που θα συγκαλύπτει και θα καλύπτει κάθε λογής σκάνδαλα ή έναν πρωθυπουργό που θα εγγυάται τη διαφάνεια, το δημόσιο ήθος;

Θέλουν έναν πρωθυπουργό που θα είναι κλεισμένος στο Μαξίμου ή έναν πρωθυπουργό που με τη διεθνή του παρουσία θα μπορεί ν ανοίγει νέους δρόμους για τους Ελληνες;

Θέλουν έναν πρωθυπουργό που θα υπηρετεί τους λίγους και θα φορολογεί τους πολλούς ή έναν πρωθυπουργό που θα εγγυάται την αυτονομία της πολιτικής και θα υπηρετεί το συμφέρον των φτωχών και των μεσαίων στρωμάτων αποκαθιστώντας τη φορολογική δικαιοσύνη;

Καθίσταται έτσι προφανές ότι μετά τη γραμμή «δεν θα με ακούσετε ξανά να λέω το όνομά του» (για τον Κ. Καραμανλή), ο Γ. Παπανδρέου έκρινε ότι ήρθε η ώρα να αμφισβητήσει την ηγεμονία του αντιπάλου του στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία.

«Αυτό είναι το τελευταίο κάστρο», σημειώνουν κορυφαίοι παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, επιβεβαιώνοντας τη μικρή διόρθωση ή μετεξέλιξη της γραμμής των τελευταίων σαράντα ημερών. Προκειμένου να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενεργοποιήσει εντός του Νοεμβρίου την Επιτροπή Στίγκλιτς και θα επιδιώξει να έχει διμερείς επαφές με άλλους ηγέτες με αφορμή την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Σε ό,τι αφορά στην Προανακριτική που εκκρεμεί, η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση «βλέποντας και κάνοντας».

Για την ακρίβεια, τα φώτα θα στραφούν στις εργασίες της Εξεταστικής, όπου το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι θα προκύψουν νέα στοιχεία που θα του δώσουν την ευκαιρία να ζητήσει τον ορισμό ημερομηνίας για την ψηφοφορία που δεν έγινε την περασμένη Παρασκευή.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2499&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote