Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σχεδίαζαν τη δολοφονία του
Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Εκτύπωση E-mail
28.10.08

Η αμερικανική αστυνομία ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας τη σύλληψη δύο νεαρών στο Τενεσί, οι οποίοι σχεδίαζαν να ληστέψουν έναν έμπορο όπλων και στη συνέχεια να δολοφονήσουν το μαύρο υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για το Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και «όσους το δυνατόν περισσότερους μη καυκασιανούς (λευκούς)».

Αξιωματούχος από το Γραφείο Οινοπνευματωδών, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών τόνισε πως η αστυνομία συνέλαβε άτομα στο Τζάκσον του Τενεσί με μεγάλο αριθμό όπλων, συμπεριλαμβανομένης μίας κομμένης καραμπίνας, στο αυτοκίνητό τους.

«Ήθελαν να μεταβούν σ' ένα σημείο, απ' όπου θα μπορούσαν να πυροβολήσουν όσους το δυνατόν περισσότερους μη καυκασιανούς μπορούσαν. Επίσης, είχαν σχέδιο να δολοφονήσουν το γερουσιαστή Ομπάμα» τόνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-1, οι συλληφθέντες είναι μέλη ομάδας νεοναζί και σχεδίαζαν, επίσης, να επιτεθούν σε σχολείο με αφροαμερικανούς μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Αύγουστο και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Ντένβερ, η αστυνομία του Κολοράντο είχε ανακοινώσει τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που φέρονταν επίσης ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα.

Μήνυμα Ομπάμα για την 28η Οκτωβρίου

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας υπενθυμίζει την ηρωική συνεισφορά του ελληνικού λαού στη μάχη κατά του φασισμού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» τονίζει, εν τω μεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μήνυμά του στους εορτασμούς της ομογένειας του Σικάγο για την ιστορική επέτειο του «Όχι».

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρεται στην «ισχυρή φιλία» του ιδίου και του υποψηφίου για την αντιπροεδρία, Τζο Μπάιντεν, με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, κάνοντας ειδική μνεία στη «μεγάλη και ζωντανή ελληνική κοινότητα του Σικάγο», με την οποία, όπως υπογραμμίζει, «εργάστηκα πολύ στενά, υποστηρίζοντας πάντοτε τη συμμετοχή τής ευρύτερης ελληνικής κοινότητας στην αμερικανική πολιτική διαδικασία».

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος υπογραμμίζει το σεβασμό και την εκτίμησή του στους Ελληνοαμερικανούς για την προσφορά τους σε όλες της πτυχές της αμερικανικής ζωής. «Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρές διεθνείς προκλήσεις στον 21ο αιώνα και είναι σημαντικό να μπορεί να βασίζεται στους συμμάχους μας. Γι' αυτό θα συνεχίσω να εργάζομαι στενά με τους ελληνοαμερικανούς και να επαναφέρω τη στενή εταιρική σχέση με την Ελλάδα και τους άλλους Ευρωπαίους συμμάχους μας» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ευχαριστεί τους ομογενείς, οι οποίοι τιμούν όλους εκείνους «που πολέμησαν και χάθηκαν, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2497&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote