Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Αυστραλός Υπουργός Εξωτερικών στην Κύπρο για ενημέρωση
Ο Αυστραλός Υπουργός Εξωτερικών στην Κύπρο για ενημέρωση Εκτύπωση E-mail
27.10.08

Αρχίζει τις επαφές του στην Κύπρο ο Αυστραλός Υπουργός Εξωτερικών Στέφεν Σμιθ, ο οποίος θα επισκεφθεί το νησί στις 27 Οκτωβρίου. Ανακοίνωση της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας στη Λευκωσία αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Σμιθ στην Κύπρο, η οποία "αντανακλά τη σημασία που δίνει η Αυστραλία στην υποστήριξη των ανανεωμένων προσπαθειών του ΟΗΕ για επίλυση της παρατεταμένης διένεξης στην Κύπρο".

Ο κ. Σμιθ θα γίνει δεκτός το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού. Κατά τις επαφές του θα συζητήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού και τη δέσμευση της αυστραλιανής Κυβέρνησης για μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και ΕΕ.
Ο κ. Σμιθ θα συναντηθεί επίσης με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγέ Μπρουκ Ζεριχούν, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο.
Στις επαφές του κ. Σμιθ στο νησί περιλαμβάνεται επίσκεψη στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), περιοδεία στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός και επίσκεψη στο αυστραλιανό απόσπασμα που υπηρετεί στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

phileleftheros

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2494&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote