Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συναγερμό σήμανε ο Σαρκοζί
Συναγερμό σήμανε ο Σαρκοζί Εκτύπωση E-mail
27.10.08

Η γαλλική προεδρία συγκαλεί εκτάκτως τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, για την προετοιμασία της κοινοτικής θέσης εν όψει της διάσκεψης της G20 στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας, η συνάντηση θα είναι άτυπη και θα έχει τη μορφή γεύματος μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.
Ο Σαρκοζί είχε προιδεάσει για τη συνάντηση αυτή από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος της συνάντησης, όπως είχε πει, είναι η προετοιμασία της διάσκεψης των «20» στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον κρίσεις σαν την σημερινή.

Η G20 δημιουργήθηκε το 1999 μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση που είχε εκδηλωθεί στην Ασία και τη Ρωσία, αλλά θα συνέλθει για πρώτη φορά στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον.

Μέλη της ειναι οι 8 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη (ΗΠΑ, Γερμανία, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία), καθώς επίσης η Νότια Αφρική, η Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ινδονησία, το Μεξικό και η Τουρκία. Το 20ό μέλος είναι η Ε.Ε., η οποία εκπροσωπείται από τη χώρα που ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία, στην προκείμενη περίπτωση τη Γαλλία.

Στη συνάντηση της Ουάσιγκτον έχουν προσκληθεί επίσης ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών και η πρόεδρος του φόρουμ για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2493&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote