Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων και οι δραστηριότητες της…….
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων και οι δραστηριότητες της……. Εκτύπωση E-mail
15.05.07

Του Σάκη Σερέτη

 

Σε λίγο καιρό θα συμπληρωθεί ενας χρόνος απο την ημέρα που οι αυτοδιόριστοι σωτήρες,εκπόρθησαν το οχυρό της “κραταιάς”χρησιμοποιώντας σαν οπλο τους  τον  Δούρειο ιππο της εφορευτικής επιτροπής των δυο προέδρων

Ενας χρόνος φαγούρας και εντονης αντιπαράθεσης,που εχει σαν αποτέλεσμα τον διχασμό της Ομογένειας,δεν ηταν φαίνεται αρκετός, ωστε να αντιληφθούν οι δημοκρατάροι,οτι μόνο κακό κάνουν στην οργάνωση και καλό θα ηταν να τα μαζεύουν σιγά-σιγά και να τραβήξουν για το σπιτάκι τους.(κάποιοι βέβαια ειναι αστεγοι και που να πάνε ).

Οι πρόσφατες υποτονικές εκδηλώσεις που εγιναν στα πλαίσια της Παρέλασης , εχουν ακόμα το αρωμα της αποτυχίας και τα μηνύματα που εισέπραξαν οι εγκέφαλοι της ανακατωσούρας, αποτελούν μια ξεκάθαρη εντολή αποχώρησης.

Πριν απο λίγο καιρό η Ομοσπονδία εξέδωσε ενα ψήφισμα-παραλλήρημα, που οπως μας ενημέρωσαν, εγκρίθηκε ομόφωνα απο ολα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου και φυσικά δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε,εκτός αν κάποιος απο τους σύμβούλους  εχει το θάρρος να το δηλώσει δημόσια.

Το σχετικό παραλλήρημα-ψήφισμα, αφορούσε τον αποκλεισμό ενος Ομογενειακού μέσου ενημέρωσης,απο τον κατάλογο ενημέρωσης της Ομοσπονδίας,με το σκεπτικό οτι ο εκδότης του (και σύμφωνα πάντα με την ερευνα που πραγματοποίησαν τα σαϊνια του διευθυντηρίου),ειχε πάρε-δώσε με τον νόμο.

Βλέπουμε λοιπόν  μια αναβαθμισμένη υπηρεσία της Ομοσπονδίας,οπου σε λίγο καιρό και να μου το θυμάστε,θα εκδίδει και πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης προς κάθε ενδιαφερόμενο για γενική χρήση,ενω παράλληλα με την μέθοδο του αποκλεισμού, θα απομονώσει τους αντιφρονούντες που εχουν την αυθάδεια να κριτικάρουν τα καμώματα των αυτόκλητων σωτήρων,καθώς και τις γκάφες τους που διαδέχονται η μια την αλλη.

Ομως εαν πραγματικά εχει περάσει μια τέτοια σκέψη,στον εγκέφαλο της κάθαρσης της Ομοσπονδίας,καλό θα ειναι να ξεκινήσει απο τον προαύλιο χώρο της και να πραγματοποιήσει μια ερευνα για τις αγαθοεργίες των δικών της ανθρώπων, πηγαίνοντας λιγα χρόνια πίσω στα χρόνια του Ικαρου,οπου θα μπορεί κάλλιστα να αναλύσει τα δημοκρατικά ιδεώδη των σημερινών αγγέλλων της διαφάνειας.Εαν πραγματικά ενδιαφέρονται για το ξεσκαρτάρισμα και υπάρχουν οι καλές προθέσεις για διαφάνεια,ας αρχίσουν απο το αμεσο περιβάλον τους,δίνοντας και το καλό παράδειγμα,αφου θέλουν να υποδυθούν και τον ρόλο του εισαγγελέα κριτή.

Διαφορετικά,ολα αυτά τα τρανταχτά συνθήματα που επικαλούνται σήμερα και διοχετεύουν εντεχνα στα Μ.Μ.Ε, ανήκουν στην σφαίρα της απόλυτης υποκρισίας και εξυπηρετούν προσωπικούς σκοπούς.

Η Ομοσπονδία λοιπόν, αφού εχει καταφέρει να διαιρέσει σε δύο στρατόπεδα την οργανωμένη Ομογένεια,αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της και να μεταλαμπαδεύσει το πνεύμα της και στους υπόλοιπους Ελληνες,διοργανώνοντας ενα συνέδριο στην Αθήνα.

Δεν μας φτάνουν οι δικαστικές διαμάχες,ουτε η γενική κατακραυγή του κόσμου και καθώς ολα πάνε μια χαρά για τους εθελοτυφλούντες ,μια ευκαιριακή προβολή με φόντο την Ακρόπολη,θα αποτελέσει ενα δείγμα του σοβαρού εργου που επιτελούν οι εδώ φωστήρες της διχόνιας.

Δεν αναρωτήθηκαν ομως ενα πράγμα,το οποίο ειναι πολύ σημαντικό και χρειάζεται αμεση απάντηση.

Η γενική συνέλευση των μελών του οργανισμού,συμφωνεί με αυτού του ειδους τις ενέργειες;

Πότε ενημέρωσαν τους συλλόγους- μέλη για αυτό το Υπερατλαντικό εγχείρημα και πότε πήραν το πράσινο φώς,για να χρηματοδοτηθούν απο το ταμείο της Ομοσπονδίας, οι οποιες υπηρεσίες προσφέρονται,στον βωμό της αυτοπροβολής των υπερφίαλων παραγόντων.

Οταν σύμφωνα με το καταστατικό του οργανισμού,δεν δίνεται το δικαίωμα υπογραφής επιταγών που ξεπερνάει τα 1.000 δολ.παρά μόνο με την εγκριση της γενικής συνέλευσης,πως ειναι δυνατόν να εκπονούνται μεγαλεπίβολα σχέδια και να προωθούνται με την διαδικασία του τετελεσμένου επείγοντος,χωρίς την απαραίτητη εγκριση.

Ομως τα ατοπήματα των αυτόκλητων σωτήρων δεν τελειώνουν εδω,και πολύ σύντομα το ποτάμι της οργής των διαφωνούντων,θα παρασύρει ολους αυτούς,που υποτιμούν την νοημοσύνη μας και συνεχίζουν να προκαλούν το δημόσιο αισθημα με εκδηλώσεις αυτοπροβολής του τύπου δοξάστε μας …..

Εγκυρες πληροφορίες λένε, οτι καμμιά εικοσαριά συλλόγοι ετοιμάζουν επιστολές διαμαρτυρίας,που περιέχουν ταυτόχρονα και πρόταση μομφής, με αποδέκτη το Δ.Σ.της Ομοσπονδίας,καυτηριάζοντας την αλλαζονική συμπεριφορά τους,καθώς και τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν την κούρσα των εκλογών του περασμένου Ιουνίου,στο δρόμο της μονοκρατορικής απομόνωσης.

Ο ιστορικός σύλλογος Κρητών “Ομόνοια”,εδειξε τον δρόμο με την κατάθεση της πρώτης επιστολής διαμαρτυρίας,ομως οι δημοκράταροι της Ομοσπονδίας ασχολούνται με τα σεμινάρια επιμόρφωσης και αυτοπροβολής,που να βρεθεί χρόνος να ασχοληθούν με τόσο σοβαρές καταγγελίες,αλλωστε δεν πιστεύουν σ’αυτά,ο βίος και η πολιτεία τους καθώς και οι εκλογές που τους ανέδειξαν,ειναι αδιάψευστος μάρτυρας.      

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=249&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 01.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote