Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Έξαρση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης
ΗΠΑ: Έξαρση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης Εκτύπωση E-mail
24.10.08

Η πρόσφατη οικογενειακή τραγωδία με έναν άνεργο αμερικανό μάνατζερ που σκότωσε την πενταμελή οικογένειά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, καθώς και η αυτοκτονία μιας 53χρονης που αποφάσισε να κάψει το ίδιο της το σπίτι και να αυτοπυροβοληθεί προκειμένου να γλιτώσει την κατάσχεσή του, μαρτυρούν μια νέα έξαρση των αυτοκτονιών στις ΗΠΑ λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

 

Η Εθνική Γραμμή Πρόληψης των Αυτοκτονιών ανακοίνωσε ότι κατέγραψε μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των τηλεφωνημάτων που έλαβε αυτή τη χρονιά.
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, είχε δεχτεί 228.600 τηλεφωνήματα, ενώ πέρσι την ίδια εποχή που είχε λάβει 184.100.
 
Ωστόσο, η εκπρόσωπός της Αμάντα Λένερ, λέει ότι εξαιτίας του επιστημονικού απορρήτου «δεν έχουμε τον τρόπο να εντοπίσουμε τους καλούντες ή να συνδέσουμε τα τηλεφωνήματα με την οικονομική κρίση».
 
Πάντως, μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Augusta Chronicle συνέδεσε τα στοιχεία που συνέλεξε από την εθνική τηλεφωνική γραμμή με λέξεις-κλειδιά που αναφέρθηκαν στα τηλεφωνήματα, όπως δάνειο, υποθήκη και κατάσχεση, που αφορούσαν τους προβληματισμούς εκείνων που απευθύνθηκαν στη γραμμή.
 
Από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 67% στον αριθμό των τηλεφωνημάτων που σχετίζονται με την οικονομική κρίση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια.
 
Πάντως, οι ολοένα και περισσότερες προσωπικές τραγωδίες που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ ενισχύουν τα πορίσματα μιας πρόσφατης έρευνας της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων, η οποία εντόπισε αλματώδη αύξηση του σχετιζόμενου με τα οικονομικά άγχους κυρίως στις γυναίκες.
 
Η έρευνα, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Οκτωβρίου, διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί αμερικανοί, δηλώνουν ότι έχουν περισσότερο άγχος για την ικανότητά τους να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της οικογενείας τους.
Οκτώ στους δέκα δήλωσαν ότι η οικονομία είναι ένας σημαντικός παράγοντας πρόκλησης άγχους.
 
Ιδιαίτερα ευάλωτες ήταν οι γυναίκες ηλικίας 44 και άνω. Αυτή η ηλικιακή ομάδα, που συμπεριλαμβάνει άτομα η πλειονότητα των οποίων είχαν τοποθετήσει όλες τις αποταμιεύσεις τους στο χρηματιστήριο, ανέφεραν την οικονομία ως τον πλέον στρεσογόνο παράγοντα, σύμφωνα με την έρευνα.
 
Ναυτεμπορική
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2487&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 24.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote