Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνάντηση σε φιλικό κλίμα
Συνάντηση σε φιλικό κλίμα Εκτύπωση E-mail
23.10.08

Η συνάντηση διήρκεσε τρεις περίπου ώρες. Εξερχόμενος της συνάντησης και ερωτηθείς πώς πήγε αυτή, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε "καλά, φιλικά". Από την πλευρά του, ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είπε: «Εύχομαι να είναι εύκολη(η διαδικασία), για εσάς και για εμάς».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι αποφυγής των δημοσίων δηλώσεων που ενδεχομένως να διαταράσσουν το καλό κλίμα. Η κατ' ιδίαν συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων διήρκησε μία ώρα και 10 λεπτά. Οι ίδιες πηγές, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισαν ότι στις συνομιλίες δεν υπάρχει αδιέξοδο. Σήμερα, όπως ανέφεραν, συνεχίστηκε η συζήτηση επί της διακυβέρνησης και της νομής της εξουσίας, κατά την οποία έγινε τοποθέτηση από την ε/κ πλευρά.

 Μετά τη συνάντηση, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση πάνω στη δομή της διακυβέρνησης, συμπληρώνοντας ότι οι δύο ηγέτες ξεκίνησαν μια προκαταρτική συζήτηση πάνω σε θέματα νομοθεσίας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες έχουν εξουσιοδοτήσει τους αντιπροσώπους τους να συνεχίσουν τις συνομιλίες πάνω σε θέματα δομής διακυβέρνησης την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ όπως είπε ο κ. Ζεριχούν, η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου.

Σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το κεφάλαιο της διακυβέρνησης και του καταμερισμού των εξουσιών έχει διαρκέσει αρκετό χρόνο, ο κ. Ζεριχούν εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή "πάει καλά". "Ουσιαστικά, αρχικά συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες, μετά συζήτησαν την ομόσπονδη εκτελεστική εξουσία, και τώρα προχωρούν στο νομοθετικό σώμα", σημείωσε. Ερωτηθείς αν υπάρχει σύγκλιση σε κάποια θέματα, ο αξιωματούχος των ΗΕ υπογράμμισε ότι υπάρχει σύγκλιση σε κάποια θέματα ωστόσο, υπάρχουν κάποια άλλα θέματα τα οποία δεν μπορούν να συζητηθούν μεμονωμένα. "Συνεπώς, έχουν θέσει μερικά από αυτά τα θέματα στην άκρη, και έχουν ζητήσει από τους εκπροσώπους τους να εξετάσουν κάποια θέματα για να βρουν ιδέες που να γεφυρώνουν τις θέσεις των δύο πλευρών σε αυτά", είπε και εξέφρασε την ελπίδα να ότι "θα πάει καλά".

 



politis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2482&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote