Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με 10 μονάδες προηγείται ο Ομπάμα του ΜακΚέιν
Με 10 μονάδες προηγείται ο Ομπάμα του ΜακΚέιν Εκτύπωση E-mail
22.10.08

Για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται του αντιπάλου τοτ Τζον ΜακΚέιν με δέκα ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/C-SPAN/Zogby, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 42% του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο Ομπάμα συνεχίζει να αυξάνει την διαφορά του. Προηγείται σχεδόν σε κάθε μεγάλη ομάδα ψηφοφόρων» σχολίασε ο δημοσκόπος Τζον Ζόγκμπι, σημειώνοντας: «Ο ΜακΚέιν φαίνεται να έχει χάσει τη φόρα του».
Είναι η πρώτη φορά που ο Ομπάμα αποκτά διψήφιο προβάδισμα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση που διεξάγεται εδώ και δύο εβδομάδες.

Ο Ομπάμα προηγείται με διαφορά 27% ανάμεσα στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους και με διαφορά 16% ανάμεσα στις γυναίκες. Επίσης έχει προβάδισμα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και στους ψηφοφόρους όλων των εισοδημάτων, εκτός από τους πολύ πλούσιους.

Γκάφα ΜακΚέιν
Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ζήτησε -κατά λάθος- οικονομική βοήθεια στην εκστρατεία του κι από μία απίθανη ν' ανταποκριθεί πηγή: τον πρεσβευτή της Ρωσίας (!) στον ΟΗΕ.Στην επιστολή του, ο ΜακΚέιν προέτρεπε τον Ρώσο πρεσβευτή στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν να συνεισφέρει μ' οποιοδήποτε ποσό, από 35 ευρώ έως 5.000 ευρώ, για να βοηθήσει να εξασφαλισθεί η νίκη του απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα.

«Έχω την τιμή να συνεχίζω να σας υπηρετώ, και σας δίνω αυτήν την υπόσχεση: πάντοτε θα θέτουμε την Αμερική -τη δύναμή της, τα ιδανικά της, το μέλλον της, πάνω από κάθε άλλη σκέψη» διαβεβαίωνε τον Τσούρκιν στην επιστολή του ο Μακέιν.

Σε αυστηρό ύφος ήταν η απαντητική επιστολή της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ. Όπως υπενθύμισε, η ρωσική κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της «δεν χρηματοδοτούν πολιτικές δραστηριότητες σε ξένες χώρες».

Εκπρόσωπος του ΜακΚέιν δήλωσε πως «επρόκειτο για ένα λάθος στον κατάλογο» των παραληπτών. Γεγονός παραμένει, ωστόσο, ότι η επιστολή απευθυνόταν προσωπικά στον Τσούρκιν και στο τέλος της έφερε την υπογραφή του Μακέιν.

Υπενθυμίζεται πως απαγορεύεται στους υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία να δέχονται χρηματοδότηση από ξένες πηγές. Ο Μακέιν επανειλημμένως έχει κατηγορήσει για αδιαφάνεια τον Ομπάμα κι έχει ζητήσει την παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2481&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote