Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συμμορφώθηκαν... μετά τη μήνυση
Συμμορφώθηκαν... μετά τη μήνυση Εκτύπωση E-mail
22.10.08

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «ημέρα δικαίωσης», μετά την αποστολή του φακέλου στη Βουλή και κάλεσε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν την πρόταση για προανακριτική επιτροπή.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πίεσης του ΠΑΣΟΚ και της μηνυτήριας αναφοράς κατά των κ.κ. Σανιδά και Καρούτσου.

Παράλληλα η έλλειψη άλλης ικανής αιτιολογίας για την επιλογή να σταλεί την Τετάρτη ο φάκελος, αποδεικνύει ότι υπήρξε προσπάθεια παρακώλυσης του έργου των δυο παραιτηθέντων εισαγγελέων.

«Με την κατάθεση του φακέλου στη Βουλή καταρρέει η μεθόδευση της κυβέρνησης και αποδεικνύεται ότι η υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση», σημείωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου. Κατά τον ίδιο η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έσυρε την κυβέρνηση στην Εξεταστική.

Όσον αφορά το αίτημα αναβολής της συζήτησης, επέμεινε στην αρχική θέση ότι την ημερομηνία δεν την καθόρισε το ΠΑΣΟΚ αλλά ο πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας και ξεκαθάρισε ότι δεν θέτει τέτοιο ζήτημα. Σημείωσε μάλιστα ότι κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει επισήμως αναβολή της συζήτησης.

Προσέθεσε πάντως ότι αν η κυβέρνηση ή άλλο κόμμα ζητήσουν χρόνο για τους βουλευτές προκειμένου να μελετήσουν το φάκελο, το ΠΑΣΟΚ θα το εξετάσει.

Σημειώνεται εξάλλου ότι μετά την αναγκαστική αλλαγή τακτικής Καραμανλή στο θέμα των Εξεταστικών, ο κ.Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί τα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση και άλλων Εξεταστικών Επιτροπών.

Τέλος, για το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΝΔ από τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή, σημείωσε ότι θα ήταν η μεγαλύτερη ομολογία ενοχής, γιατί θα αποδείκνυε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εμπιστοσύνη στο τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές της.

«Χρωστούν εξηγήσεις»

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, που επίσης είχε καταθέσει μήνυση κατά των κ.κ.Σανιδά και Χατζηγάκη για την αρχική άρνηση να μεταβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, η έστω και καθυστερημένη άφιξή της δεν ήταν αρκετή, αν και σχολιάζουν και αυτοί ότι «οι δύο μηνύσεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κατά του κ. Σανιδά, για τον σφετερισμό αρμοδιοτήτων της Βουλής, προφανώς, λειτούργησαν καταλυτικά στην απόφαση του».

Στη νέα του ανακοίνωση, ζητάει να κληθούν τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσο και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως και οι δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς. Στόχος, να δοθούν πλήρεις εξηγήσεις για την μη άμεση παραπομπή.

Μάλιστα ζητά αυτό να γίνει πριν ξεκινήσει η Εξεταστική Επιτροπή και ενδεχομένως και η Προανακριτική το έργο τους, δηλαδή εντός των επόμενων ημερών.
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2480&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote