Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καθαρό το μήνυμά μας
Καθαρό το μήνυμά μας Εκτύπωση E-mail
22.10.08

"Το μήνυμα της Ελλάδας είναι καθαρό" δήλωσε και σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής" περί της υπόγειας συνεννόησης της ηγεσίας των Σκοπίων με την πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια -για το θέμα της ονομασίας.

"Η Ελλάδα έχει μια σταθερή θέση γνωστή σε όλους. Μία μόνη γλώσσα η οποία και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό είναι ενιαία και λέει ότι εμείς είμαστε μέσα στη διαπραγμάτευση, επιδιώκουμε μία σύνθετη ονομασία, με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων" ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος δήλωσε ότι η Υπουργός των Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη διαπραγματεύεται υπεύθυνα, με εντολή που της έχει δώσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. "Η Ελλάδα διαπραγματεύεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και έχει θέση καλά γνωστή από καιρό σε όλους. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων", δήλωσε ο κ. Αντώναρος και τόνισε πως με αυτή τη θέση η υπουργός Εξωτερικών ως εποπτεύουσα διαπραγματεύεται και διεξάγει τη διαπραγμάτευση.

Οι εκπρόσωποι των Αμερικανικών Πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιοδήποτε μυστικό σχέδιο που σχετίζεται με ονομασία ή άλλη εκκρεμότητα με την Ελλάδα.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2476&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote