Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Hθικό... μη ακμαίο για τα στελέχη του στρατού
Hθικό... μη ακμαίο για τα στελέχη του στρατού Εκτύπωση E-mail
15.05.07
Μια έρευνα για το ηθικό των στελεχών του Στρατού Ξηράς, η οποία διενεργήθηκε στις αρχές του 2006 προκάλεσε ερώτηση δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπό τον Μιχάλη Καρχιμάκη, προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

 Σύμφωνα με τους ερωτώντες βουλευτές, η έρευνα απέδωσε πολύ αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν δημοσιοποιήθηκαν γι’ αυτό τον λόγο. 

Οπως αναφέρουν, κατά την περίοδο στην οποία διεξήχθη η έρευνα, περίπου πριν από ενάμιση χρόνο, πάνω από το 80% των στελεχών του Στρατού (ως δείγμα χρησημοποιήθηκε το ένα πέμπτο των στελεχών κάθε μονάδας) επέλεξαν να απαντήσουν ότι το ηθικό τους είναι από χαμηλό έως μέτριο.

 Επίσης, η δυσαρέσκεια ως προς τις αμοιβές τους έφτανε στο 100% του δείγματος, ενώ στο ίδιο απόλυτο ποσοστό φέρονται να κινούνταν και οι απαντήσεις των στελεχών που εξέφρασαν την άποψη ότι οι συχνές μεταθέσεις αποτελούν αρνητικό παράγοντα. 

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι, τον Φεβρουάριο του 2006, πάνω από το 60% των στελεχών του Στρατού απαντούσαν ότι η αξιοκρατία στον Στρατό βρισκόταν σε απογοητευτικά επίπεδα, ενώ οι προσπάθειες της υπηρεσίας τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους ήταν ελάχιστες. Ακόμα, η έρευνα φέρεται να έδειξε ότι μεγάλο μέρος των στελεχών έδειξε αδιαφορία για μεταβολές σχετικά με τη «φιλοσοφία της εκπαίδευσης» ή την αναδιοργάνωση του Στρατού. 

Οπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2006 και τα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια Διεύθυνση Ερευνας και Πληροφορικής χωρίς, όπως λένε, να γίνει η όποια επεξεργασία ή σχολιασμός σε επίπεδο μονάδων, ώστε να διασφαλιστεί η αδυναμία συσχετισμού απαντήσεων και προσώπων, ενώ τα πορίσματά της παρουσιάστηκαν τόσο σε συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

 Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΕΘΑ έχει προχωρήσει τη συνεργασία του με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για την εκπλήρωση μιας σειράς από δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μισθολογικά θέματα των αξιωματικών και, ίσως εντός του Ιουνίου, αναμένεται και σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

καθημερινη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=247&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote