Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ
Συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ Εκτύπωση E-mail
18.10.08

Ομόφωνα πρόκειται να ψηφίσει η Βουλή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ ένα προς ένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντάσσονται με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή με εξαίρεση το ΚΚΕ, που προτίθεται να συζητήσει το θέμα στα κομματικά του όργανα.

Σήμερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Βενιζέλος για πρώτη φορά ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα του θα ταχθεί υπέρ και της σύστασης εξεταστικής επιτροπής: «Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την εξεταστική, επειδή δεν φοβόμαστε τίποτα. Θέλουμε την πλήρη διαλεύκανση και να ελεγχθεί σε βάθος το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ε. Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να παραστούν στη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής, «να μην αποχωρήσουν από τη μυστική ψηφοφορία, επειδή φοβούνται διαρροές, και να συμπράξουν στη δημιουργία προανακριτικής επιτροπής, ώστε να κινηθούν παράλληλα και συντονισμένα οι δύο επιτροπές και να μοιράσουν τη δουλειά για να μην έχει κανείς το πολιτικό και νομικό επιχείρημα και να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «γυρίσαμε σελίδα από το 1989», και κάλεσε το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ «να συμπράξουν με το ΠΑΣΟΚ, και να στείλουμε μήνυμα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος», λέγοντας πως «υπάρχουν εδώ πολιτικές δυνάμεις ικανές ν’ αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων».

Νωρίτερα, υπέρ της προανακριτικής επιτροπής είχε ταχθεί και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος ισχυριζόμενος ότι «η εξεταστική επιτροπή θα διερευνήσει σε βάθος χρόνου το εύρος του πεδίου δραστηριοτήτων της Μονής Βατοπεδίου». Κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα «εδώ και τώρα» να ζητήσει τον φάκελο της υπόθεσης από τους δύο αντεισαγγελείς και τόνισε πως πρέπει να γίνει η προανακριτική επιτροπή «για να μην παραγραφούν τα αδικήματα».

Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος επανέλαβε τη θετική άποψη του κόμματός του για την εξεταστική επιτροπή, ανέφερε όμως ότι δεν είναι έτοιμος να διευκρινίσει αν υποστηρίζει την προανακριτική, αφού πρέπει να συζητηθεί το θέμα στα κομματικά όργανα.

Με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής συντάχθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ως γνωστόν έχει ζητήσει και προανακριτική επιτροπή.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2461&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote