Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕΣ ..ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ…….
ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕΣ ..ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ……. Εκτύπωση E-mail
17.10.08

 

 

Του Σάκη Σερέτη

 

 

 

 

Εξάλλου υπάρχουν πάρα πολλές αντίστοιχες, αλλά και εξίσου εκφραστικές, λαϊκές παροιμίες: «Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς» ή «ότι έκανες θα πάθεις κι η καρδιά μη σε πονέσει».

Αυτές τις παροιμίες ελπίζω να τις θυμούνται και να επανέρχονται έστω και για λίγο, στην πραγματικότητα κάποιοι αφελείς παράγοντες της Ομογένειας, οι οποίοι νόμιζαν ότι ανεβαίνοντας στο άρμα της εξουσίας, θα έχουν το ακαταλόγιστο και με την λογική του «αποφασίζω και διατάζω» που έχουν διδαχθεί, θα μπορέσουν να επιπλεύσουν στην σούπα της τοπικής κοινωνίας.
Το σοφό «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς» όμως, ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των σφραγιδοφόρων εκλεγμένων στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων και ιδιαίτερα στον νέο γενικό γραμματέα ,ο οποίος ακολουθεί πιστά τα μονοπάτια του προκατόχου του και με την μέθοδο του σκοταδισμού, κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας με κάθε τι που θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του.
Πέρασαν πέντε μήνες που το νέο διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε τα ηνία της «κραταιάς»και τα κατορθώματα τους συναγωνίζονται σε ποιότητα αν όχι σε ποσότητα, με αυτά των προκατόχων τους.
Πολλοί λένε ότι η ιστορία επαναλαμβανόμενη είναι μια κακόγουστη φάρσα .
Ισως.
Όμως η διαπιστωμένη (από τους ίδιους) φθίνουσα πορεία του οργανισμού, καθώς και ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον πρόκειται για ιλαροτραγωδία εμπλουτισμένη με ένα κράμα νέων και παλαιών κομπάρσων.
Πατώντας στα σκάνδαλα της προηγούμενης διετίας (που τουλάχιστον στην διετία 2006-2008 θέριεψαν), ο πρώην «αποκλεισμένος» σημερινός γενικός γραμματέας ,ευαγγελίστηκε ως άλλος προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης, την τιμωρία των υπευθύνων και διαφήμιζε σωστή και διαφανή διοίκηση της Ομοσπονδίας, σαν αυτή της σεμνότητας και ταπεινότητας του γαλάζιου,
που τυγχάνει να είναι και το χρώμα του.
Τόσο απλά….
Να φύγουν οι ανήθικοι και να ’ρθουν οι ηθικοί.
Να εξοστρακισθούν οι ανίκανοι και να έρθουν οι ικανοί…..
Εδώ γελάνε .
Εκεί όμως που κλαίνε ,είναι όταν με λύπη διαπιστώνεται για άλλη μια φορά το γνωστό «τι είχες Γιάννη ;Τι είχα πάντα.».
Οι βασικοί υπεύθυνοι κρύβονται για λίγο στο υπόγειο του διατηρητέου της εξουσίας και οι απαθείς ανυποψίαστοι συνοδοιπόροι τους , γίνονται συνένοχοι ενστερνιζόμενοι την ιδεολογία της κομματικής μιζέριας που διακρίνει σε μεγάλο ποσοστό τον χώρο.
Και κάπου εκεί και οι μόνιμοι ψηφοφόροι, που πιστεύουν και ψηφίζουν τους σφραγιδοφόρους ποντικοκυνηγούς, οι οποίοι ακολουθώντας την πεπατημένη, στήνουν παγίδες μοιράζουν θέσεις και όποιος τσιμπήσει…
Ποιος μίλησε για διασυρμό ; Εδώ μιλάμε για μεγάλες μουσικές επιτυχίες ,τύφλα νάχει το “Like a virgin”.
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2458&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 17.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote