Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Δερματίτιδες από κινητά τηλέφωνα
Δερματίτιδες από κινητά τηλέφωνα Εκτύπωση E-mail
16.10.08

Και για αλλεργική δερματίτιδα, πέραν των υπολοίπων καταγγελιών για επιπτώσεις σε θέματα υγείας, ενοχοποιείται το κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με το Βρετανικό Σύλλογο Δερματολόγων.

Σε σχετική ανακοίνωση, που επικαλείται δημοσιευμένες μελέτες, γίνεται λόγος για εξάνθημα στα αυτιά ή τα μάγουλα, που αποτελεί προϊόν αλλεργίας οφειλόμενης στην υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων.
Η αλλεργική αντίδραση οφείλεται στην επινικελωμένη επιφάνεια των συσκευών, ύστερα από παρατεταμένη χρήση και ενδέχεται να παρουσιαστεί και στα δάχτυλα εάν κάποιος περνά πολλή ώρα στέλνοντας μηνύματα". Σε μελέτες που έχουν γίνει για το νίκελ, μέταλλο που χρησιμοποιείται εκτός από τα κινητά, σε ζώνες και κοσμήματα, αποδίδονται οι αιτίες για συχνή εμφάνιση κρουσμάτων αλλεργικής δερματίτιδας. Πρόκειται για μελέτες της Κλινικής Μάγιο των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου Μπράουν του Ροντ Άιλαντ. Υπενθυμίζεται ότι οι ακτινοβολίες που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα, έχουν θεωρηθεί υπεύθυνες για την μη ομαλή ανάπτυξη των κυττάρων των μικρών παιδιών, γι αυτό και έχουν γίνει συστάσεις στους γονείς, από πολλούς επιστημονικούς φορείς, να μην ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στη χρήση κινητού τηλεφώνου.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2453&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote