Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Δεν έχουμε εκλογές στο πρόγραμμα»
«Δεν έχουμε εκλογές στο πρόγραμμα» Εκτύπωση E-mail
16.10.08

Η υπόθεση του Βατοπαιδίου πρωταγωνίστησε –μέσα από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων- στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός πλαισιωμένος από την υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό οικονομίας και Οικονομικών και τον υπουργό Επικρατείας, το μεσημέρι, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Κ. Καραμανλής εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να καταθέσει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής –για την οποία μέχρι πρότινος δήλωνε αντίθετος εφόσον βρισκόταν σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα- λέγοντας ότι τώρα την επέβαλλε το κλίμα που δημιουργήθηκε από τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων. «Οφείλω να πάρω την πολιτική ευθύνη και να έρθουν όλα στο φως; Να πάει το θέμα στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Οσο δε για το ερώτημα γιατί ή πρόταση του δεν προέβλεπε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής απάντησε ότι λογική του είναι «κρυστάλλινη» και εξήγησε βάσει λογικής και νομικής αλληλουχίας, βασική προϋπόθεση για τη σύσταση προανακριτικής αποτελεί η νομική στοιχειοθέτηση ή ο εντοπισμός αποχρωσών ενδείξεων για το έγκλημα και η σύνδεση του με συγκεκριμένα πρόσωπα κάτι το οποίο, όπως επεσήμανε, σήμερα δεν υπάρχει. Ωστόσο δεν απέκλεισε τη σύσταση της προανακριτικής εάν προκύψουν στοιχεία. Επιτέθηκε μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ που έχει υποβάλλει τη σχετική πρόταση κάνοντας λόγο για «παιχνίδια πρόσκαιρων εντυπώσεων»

Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πολιτικά αισθάνεται πολύ ισχυρός ενώ για το κλίμα της εσωστρέφειας που φαίνεται να επιστρέφει στη ΝΔ, παρά τα όσα είπε ο ίδιος από το βήμα της ΚΕ, σημείωσε ότι η απόφαση που ελήφθη από όλους μαζί να δοθεί τέλος στην εσωστρέφεια δεν σημαίνει «φίμωτρο». Σημείωσε πάντως ότι «πρέπει να έχουμε αίσθηση του μέτρου».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση είπε ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει αλλαγές στη φορολογική πολιτική και στον προϋπολογισμό, στο βασικό του τουλάχιστον πλαίσιο.
e-tipos.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2450&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote