Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Οι Δεσποτάδες και οι ηγούμενοι δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίες και σαράφηδες
Οι Δεσποτάδες και οι ηγούμενοι δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίες και σαράφηδες Εκτύπωση E-mail
15.10.08

Ο κ. Εφραίμ, με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, εγκλημάτισε κατά της Εκκλησίας. Έδωσε επιχειρήματα στους εχθρούς της. Ντρόπιασε τους πιστούς. Προκάλεσε διλήμματα. Εξόργισε τον κόσμο. 

 

Και βέβαια δεν κόμισε γλαύκα ες Αθήνας ο ηγούμενος μ' όλο το... ασκέρι της Μονής Βατοπεδίου. Δεν πάνε πίσω και άλλες Μονές. Ούτε φυσικά είναι άμωμοι οι περισσότεροι, για να μην πούμε ΟΛΟΙ, οι κύριοι Μητροπολίτες. Αρκετοί είναι χειρότεροι και από τον Εφραίμ. Τηρούν όμως τα προσχήματα. Και δεν είναι... πνευματικοί σε επιφανείς... Κάνουν τις δουλειές τους σιωπηρά! Με καμία διαφάνεια. Πουλάνε τα φιλέτα, κτίζουν πολυκατοικίες και μαγαζιά για να τα νοικιάζουν, τουριστικά θέρετρα, ξενοδοχεία, μεζονέτες, αντί να φτιάξουν γηροκομεία, στέγες αστέγων, να βοηθήσουν φτωχούς, άρρωστους που πρέπει να πάνε στο εξωτερικό. Δεν είναι βέβαια ο κανόνας. Υπάρχουν ευτυχώς και κάποιες εξαιρέσεις.
 
Σε Οίκο εμπορίου έχουν μετατρέψει την Εκκλησία Μητροπόλεις και Μονές. Χρειάζεται η Πολιτεία να πάρει το μαστίγιο. Από τη στιγμή που είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί η ίδια η ηγεσία της Εκκλησίας να χωρίσει τους αμνούς από τα ερίφια.
 
Θα πρέπει ν' απαγορευθεί στους Μητροπολίτες, στους ηγούμενους, στα εκκλησιαστικά συμβούλια να πουλάνε, να κάνουν τους εμπόρους, τους μεσίτες, τους ξενοδόχους. Να απαγορευθεί να βγάζουν στο σφυρί σπίτια, οικόπεδα και εκτάσεις που δωρίζουν οι πιστοί είτε εν ζωή είτε μετά θάνατον. Τα δίνουν για να βοηθήσουν το έργο της Εκκλησίας και όχι για να πλουτίσουν οι δεσποτάδες με τις οικογένειές τους και οι ηγούμενοι. Μόνο με άδεια Επιτροπής, όπου θα έχουν την πλειοψηφία εκπρόσωποι των αρχών της τοπικής κοινωνίας, θα μπορούν να πουλήσουν, για να ενισχύσουν πολίτες που έχουν ανάγκη ή για να γίνει κάποιο κοινωνικό έργο.
 
Η Βουλή, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος έχουν τον λόγο. Αρκετή ζημιά έκαναν οι Εφραίμηδες. Εδώ και τώρα απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση της περιουσίας των Μητροπόλεων και των Μονών, που δεν ανήκουν στους Δεσποτάδες και τους Ιεράρχες, αλλά στον λαό, που προσφέρει συνεχώς τον οβολό του.
 
ΥΓ.: Άλλη μια πρόκληση ζούμε αυτές τις μέρες από τους ηγέτες της Ορθοδοξίας μας που δυστυχώς δεν δίνουν το παράδειγμα. Με ιδιωτικό αεροπλάνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με άλλους Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους κάνουν τουρνέ ανά τη Μεσόγειο και γεύονται τον άρτο τον... επιούσιο και τον χλιδάτο ύπνο στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία και εστιατόρια των χωρών όπου περιοδεύουν... Έλεος. Δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει και κόσμος που πεινάει και τον προκαλούν με την καλοζωία τους;
 
παρον
  
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2447&Itemid=39

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote