Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αγωγή μοναχής σε μοναστήρι
Αγωγή μοναχής σε μοναστήρι Εκτύπωση E-mail
15.10.08

«Δεδουλευμένα» ύψους 240.300 ευρώ καθώς και το ποσό 54.349 δολαρίων που είχε παραχωρήσει ως δωρεά διεκδικεί 45χρονη πρώην μοναχή με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος γυναικείου μοναστηριού στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

 

Η ίδια υποστηρίζει ότι εκδιώχθηκε κατά παράβαση των κανόνων του συγκεκριμένου ησυχαστηρίου, ενώ καταγγέλλει την ηγουμένη για βίαιη συμπεριφορά σε βάρος άλλων μοναχών.
 
Oπως ισχυρίζεται η 45χρονη, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ξεκίνησε ο «πόλεμος» εναντίον της ήταν οι διαφωνίες που διατύπωνε στις συνελεύσεις της αδελφότητας. «Η αντίδραση της ηγουμένης και δι’ αυτής του ησυχαστηρίου απέναντί μου οφειλόταν ακριβώς στο γεγονός ότι τολμούσα να έχω και να εκφράζω διαφορετική γνώμη έστω σε ελάχιστα θέματα. Αυτή καθαυτή η σπανίως εκφραζόμενη διαφωνία συνιστά κατά την αντίληψη του ησυχαστηρίου παράπτωμα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγωγή που κατέθεσε η πρώην μοναχή.
 
Ηρεμιστικά...
 
Η ίδια επισημαίνει ότι από το φθινόπωρο του 2003 της απαγορεύτηκαν ουσιαστικά οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, καθώς βρισκόταν υπό διαρκή παρακολούθηση. Μάλιστα η 45χρονη υποπτεύεται ότι της έριχναν κρυφά στο φαγητό ηρεμιστικά φάρμακα. «Αναλογιζόμενη την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν το τελευταίο διάστημα στο ησυχαστήριο και το πώς αισθανόμουν ιδίως μετά το φαγητό εν συγκρίσει με τη σωματική μου κατάσταση στο απώτερο παρελθόν αλλά και τη σημερινή, είμαι σχεδόν βέβαιη ότι με τον ίδιο τρόπο χορηγούσαν τέτοια φάρμακα και σε μένα», σημειώνει η 45χρονη αναφερόμενη σε «βασανιστήρια» σε βάρος άλλης μοναχής. Oπως υποστηρίζει, η συγκεκριμένη μοναχή παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την όρασή της εξαναγκαζόταν να πλέκει κομποσκοίνια. «Πολλές φορές η ηγουμένη χειροδίκησε σε βάρος της. Τη χτυπούσε στο κεφάλι παρά το γνωστό κίνδυνο να χάσει το φως της», αναφέρει η 45χρονη και κάνει λόγο για οργανωμένη διαπόμπευση της συγκεκριμένης μοναχής ενώπιον όλης της αδελφότητας.
 
Τα «δεδουλευμένα»
 
Η πρώην μοναχή εκτός από το ποσό των 54.349 δολαρίων, τα οποία υποστηρίζει ότι δώρισε στο μοναστήρι, διεκδικεί με την αγωγή της και χρήματα από την εργασία που προσέφερε από το 1981 μέχρι και το 2004. Υπολογίζει ότι της αναλογούν 8.010 «μεροκάματα» για τα οποία διεκδικεί το ποσό των 30 ευρώ ημερησίως.
 
«Καθημερινά εργαζόμουν σαν κανονική εργάτρια (χτίσιμο, σκάψιμο, κουβάλημα υλικών κ.λπ.). Oι μέρες του έτους που δεν ήμουν απασχολούμενη ανέρχονταν κατά το μέγιστο σε πέντε. Εάν το ησυχαστήριο προσλάμβανε εργάτρια για τις χειρονακτικές ή κάποια άλλη υπάλληλο για τις κοινές καθημερινές εργασίες, θα δαπανούσε με τις σημερινές τιμές κατ’ ελάχιστον το ποσό των 30 ευρώ ημερησίως. Το ποσό αυτό στη χειρότερη περίπτωση θα κέρδιζα και εγώ αν προσέφερα την εργασία μου επ’ αμοιβή σε οποιονδήποτε εργοδότη. Σύμφωνα με τον παραπάνω υπολογισμό, η εργασία που προσέφερα καθημερινά αποτιμάται σε συνολικά 240.300 ευρώ», σημειώνεται στην αγωγή που κατέθεσε η πρώην μοναχή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΌΡΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2446&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote