Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow 5,1 Ρίχτερ στο Μαντούδι
5,1 Ρίχτερ στο Μαντούδι Εκτύπωση E-mail
14.10.08

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (και όχι 6,6 Ρίχτερ όπως είχε αρχικά ανακοινώσει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας) σημειώθηκε στις 5:07 τα ξημερώματα της Τρίτης με επίκεντρο 85 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας στη θαλάσσια περιοχή Μαντουδίου Εύβοιας.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως η αρχική εκτίμηση οφείλεται σε λάθος του υπολογιστικού συστήματος. Ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας Βασίλης Παπαζάχος χαρακτήρισε το γεγονός «πολύ σημαντικό, επικίνδυνο και τελείως αδικαιολόγητο» τονίζοντας ότι «οφείλεται στην έλλειψη συνεργασίας των Σεισμολογικών Ινστιτούτων, αλλά και στη μη ανάπτυξη όπως θα έπρεπε από το ελληνικό κράτος του Εθνικού Δικτύου Σεισμογράφων». «Ελπίζω», πρόσθεσε, «ο νέος πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος να αλλάξει αυτή την κατάσταση».

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον City 99,5 ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκας, εκτιμώντας οτι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός.

Πιθανότατα πρόκειται για «σμήνος σεισμών», εκτίμησε μιλώντας στον City ο σεισμολόγος Σπύρος Τάσσος, εξηγώντας πως πρόκειται για διαδοχικές δονήσεις με παρόμοιο μέγεθος.

Στο Μαντούδι δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές, ωστόσο τα σχολικά κτίρια στην περιοχή έχουν υποστεί ρωγμές και παρέμειναν κλειστά.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, το Βόλο και άλλες περιοχές της κεντρικής χώρας.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2442&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote