Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Πακέτο» Ομπάμα για την οικονομία
«Πακέτο» Ομπάμα για την οικονομία Εκτύπωση E-mail
14.10.08

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, γερουσιαστής του Ιλινόις Μπαράκ Ομπάμα, εξήγγειλε τη Δευτέρα πρόγραμμα φοροαπαλλαγών, δημιουργίας θέσεων εργασίας και αναστολής διενέργειας πλειστηριασμών, για ένα τρίμηνο, που συμποσούται για τα ερχόμενα δύο χρόνια για τον Αμερικανό φορολογούμενο στα 60 δισ. δολάρια, με πρωταρχικούς αποδέκτες του «τη μεσοαστική τάξη (...)

που συχνά το ποσό μιας επιταγής τους εσόδων δεν επαρκεί, για να πληρωθούν όλοι οι μηνιαίοι λογαριασμοί».

«Τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να σώσουμε τον Αμερικάνο μεσοαστό» τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές της Τρίτης 4ης Νοεμβρίου κατά την ομιλία του στο Τολέδο του Οχάιο. «Δεν πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτο ούτε ένα λεπτό, για να προστρέξουμε στη βοήθεια των εργαζομένων και των συγγενών τους» υπογράμμισε.

Ενώ ορισμένοι επικριτές εκτιμούσαν πως το όλο πρόγραμμα θα κόστιζε 175 δισ. δολάρια για δύο έτη, ο επικεφαλής των οικονομικών δράσεων του Ομπάμα, Τζέισον Φάρμαν, βεβαίωσε πως 60 δισ.δολ. τη διετία που έρχεται «αρκούν».

Πτυχές του προγράμματος Ομπάμα

Σε εφαρμογή του πλάνου, αρχικά το Δημόσιο θα επιδοτεί από την πλευρά του με τρεις χιλιάδες δολάρια την κάθε νέα θέση εργασίας τα έτη 2009 και 2010.

Στους μικροκαταθέτες θα επιτραπεί χωρίς καμία «ποινή» να αποσύρουν από τις αποταμιεύσεις τους έως και 10 χιλιάδες δολάρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της «πιστωτικής ασφυξίας».

Οι σχεδιαζόμενοι πλειστηριασμοί κατοικίας θα αναβληθούν επί ένα ολόκληρο τρίμηνο.

«Φρέσκα» δάνεια θα παράσχουν στο μέτρο του εφικτού στους δημότες «πλούσιοι» δήμοι. Με αυτά, πιθανόν θα αναχρηματοδοτηθούν παλαιότερα «επισφαλή» δάνεια.

«Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μία μακρά ύφεση» στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ο Ομπάμα. «Πρέπει οι Αμερικανοί να ξανασταθούν στα πόδια τους, χάρη στα μέτρα μας» προσέθεσε.

Την ίδια ώρα, με αόριστο τρόπο, ο 72χρονος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το Λευκό Οίκο διακήρυττε, μιλώντας στη Βιρτζίνια Μπιτς, πως κατέχει «το πλάνο-απάντηση» στη δημιουργηθείσα κρίση της αμερικανικής οικονομίας, ένα δωδεκάωρο αφότου το οικονομικό του επιτελείο υποσχέθηκε την ανακοίνωση του νέου οικονομικού προγράμματός του.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2438&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote