Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΚΑΙ «ΤΙΜΩΡΙΑ»……
ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΚΑΙ «ΤΙΜΩΡΙΑ»…… Εκτύπωση E-mail
13.10.08

 

Του Σάκη Σερέτη

 


Όπως κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του στην Αμερικανική προεδρία αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»,έτσι και στην λήξη της θητείας του, ο κ.Μπους , αποδεικνύει πόσο σημαντική και πιστή σύμμαχος χώρα θεωρεί πως είναι η Ελλάδα και για να μας επιβραβεύσει, παραπέμπει στις καλένδες το θέμα της ταξιδιωτικής βίζας για τους Έλληνες πολίτες.

 

 

 

 

Απόφαση τιμωρίας φαίνεται πως εξέδωσε το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας του Λευκού Οίκου, με την συνεχιζόμενη διατήρηση της βίζας των Ελλήνων που θέλουν να επισκέπτονται την Αμερική, προβάλλοντας το γενικόλογο αιτιολογικό ότι η χώρα μας «δεν εκπληρώνει ακόμη τα κριτήρια που θα επιτρέψουν την κατάργησή της».

Ωστόσο το επίμαχο θέμα της κατάργησης των θεωρήσεων βρισκόταν στην ατζέντα των συζητήσεων σε κάθε συνάντηση της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών με Αμερικανούς αξιωματούχους και θεωρείτο ότι θα τακτοποιηθεί, πριν από την αλλαγή σκυτάλης στην Αμερικανική προεδρία.

Επίσης το τελευταίο διάστημα, οι Αμερικανικές αρχές είχαν δεσμευτεί να εντάξουν την Ελλάδα στο πρόγραμμα «visa waiver», διότι είχε κριθεί ότι τα ελληνικά διαβατήρια πληρούσαν τις αυστηρές προϋποθέσεις , όπως και τους κανόνες

ασφαλείας των υπηρεσιών της Ουάσιγκτον.

Ομογενειακοί παράγοντες που παρακολουθούν από κοντά το θέμα, εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την αρνητική στάση και την διαφορετική αντιμετώπιση που εφαρμόζεται προς μια φίλη και σύμμαχο χώρα όπως η Ελλάδα και υποστηρίζουν, ότι διάφοροι άλλοι πολιτικοί λόγοι κρύβονται πίσω από αυτή την νέα άρνηση.

Σαν πιθανότερο λόγο αναφέρουν την επιβολή του βέτο της χώρας μας, κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ,που στέρησε από τον «πλανητάρχη» την χαρά να γευθεί μια νίκη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Όμως η απόφαση αυτή ερμηνεύεται σαν ένα από τα αμερικανικά «αντίποινα» και προφανώς έτσι το εισπράττει ο μέσος Ομογενής ,ο οποίος διαβάζει και τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη οι οποίες τονίζουν την «λογική πιέσεων μεταξύ συμμαχικών χωρών».

Απορίας άξιο παραμένει για τους Ομογενείς η στάση των Αμερικανικών αρχών, καθόσον η Ελλάδα εκπληρώνει κάθε όρο που έχει τεθεί για επισκέψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες δίχως βίζα, και φυσικά δεν ζητάει η ίδια από κανένα Αμερικανό τουρίστα να προμηθεύεται βίζα για να την επισκεφθεί.

Το δε ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων που υποβάλουνε Έλληνες πολίτες για θεώρηση των διαβατηρίων τους από τις Αμερικανικές αρχές είναι κάτω του 3% ,ενώ είναι πλέον γνωστό ότι οι Έλληνες υπήκοοι από την αρχή του 2007, χρησιμοποιούν διαβατήρια που εκδίδονται με τις υψηλότερες τεχνολογικές προδιαγραφές, ικανοποιώντας έτσι και τις αυστηρότερες απαιτήσεις σε θέματα ασφάλειας.

Άρα;

Που είναι το πρόβλημα;

Το ανέκδοτο με το νιάου-νιάου στα κεραμίδια το ξέρεται;

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2436&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 24.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote