Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εκλογές την άνοιξη με λίστα!
Εκλογές την άνοιξη με λίστα! Εκτύπωση E-mail
13.10.08

Φαίνεται πως οι οριστικές αποφάσεις του Κώστα Καραμανλή σχετικά με τον ανασχηματισμό και τον χρόνο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές και απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, σε σύσκεψη του πολύ στενού επιτελείου του πρωθυπουργού, που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε:

• Ανασχηματισμός στο διάστημα 6-10 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

• Εκλογές μέχρι τον Απρίλη, πιθανότατα δε έως τις 16 Μάρτη, οπότε θα διεξαχθούν με λίστα.

Η απόφαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι οριστική. Και μπορεί να ανατραπεί μόνο αν τα σημερινά δεδομένα αλλάξουν, ή από κάτι εξαιρετικά απρόοπτο ή στην περίπτωση που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ τις χάνει σίγουρα.

Μάλιστα, η ίδια πηγή που μας αποκάλυψε τα παραπάνω μας τόνισε, για να μας επισημάνει την αποφασιστικότητα του Κώστα Καραμανλή, ότι ακόμα κι αν προβλέπονται εκλογές-ντέρμπι, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα θα θεωρείται αμφίρροπο, ακόμα και τότε ο πρωθυπουργός τις τολμήσει, επειδή, όπως είπε στο πολύ στενό του επιτελείο:

• «Η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν ανέχομαι εκβιασμούς, δεν γίνεται να κυβερνώ υπό καθεστώς εκβιασμών, ούτε να αμφισβητούμαι, το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει για το καλό της χώρας».

• «Εγώ έχω ξαναπεί ότι δεν είμαι κολλημένος με καμιά καρέκλα. Προτιμώ να το ρισκάρω, αλλά το προτιμώ αυτό απ' το να κυβερνώ υπό ομηρία»…

Επαναλαμβάνουμε ότι οι παραπάνω αποφάσεις έχουν ληφθεί με τα σημερινά δεδομένα. Και υπό τις προϋποθέσεις τις οποίες προαναφέραμε.

Προϋπολογισμός «κοινωνικός»…

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο των προαναφερθεισών αποφάσεων ο Καραμανλής:

• Επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη (στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται) και του έδωσε σαφείς εντολές η τελική μορφή του προϋπολογισμού να μην έχει… μεγάλη σχέση με το προσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Συγκεκριμένα, να είναι με πρόσωπο πιο κοινωνικό, πιο φιλολαϊκό, με παροχές για να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

• Στον ανασχηματισμό που, όπως προαναφέραμε, θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, θα κάνει σαρωτικές αλλαγές. Συγκεκριμένα θα απομακρυνθούν απ' την κυβέρνηση ή θα μετατεθούν σε άλλη θέση οι υπουργοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή είναι καθ' οιονδήποτε τρόπο αναμεμιγμένοι σε υποθέσεις που έχουν συγκεντρώσει την οργή της κοινής γνώμης. Παράλληλα θα υπάρξει ισχυρή δόση ανανέωσης, ενώ είναι πιθανό στη νέα κυβέρνηση να μπουν και πρόσωπα που δεν ανήκουν στη ΝΔ, στο πλαίσιο μιας «διεύρυνσης».

• Έχει δεχθεί εισηγήσεις, και τις έχει αντιμετωπίσει ευνοϊκά, να «ακολουθήσει την πολιτική του θείου του», δηλαδή αυτήν της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου, που χαρακτηρίστηκε απ' τη «σοσιαλμανία», με τις εθνικοποιήσεις κ.λπ. Χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά τη φράση ότι τη συνταγή την είχε ο θείος του το ʼ74... Σʼ αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει ακόμα και σε «εθνικοποίηση» κάποιας τράπεζας, εφόσον προκύψουν συνθήκες παρόμοιες με αυτές στις ΗΠΑ, τη Βρετανία κ.λπ. εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τέτοια κατάσταση θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες γνωστή τράπεζα. Και σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην «εθνικοποίησή» της.

Δεν αποκλείεται μέχρι τότε να έχουν προκύψει και σημαντικές εξελίξεις στο εθνικό θέμα το σχετιζόμενο με τα Σκόπια.

Ούτως ή άλλως, όπως έχουμε αποκαλύψει, η αξιοποίηση του Σκοπιανού για πρόωρες εκλογές είναι στους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού. Αν οι εξελίξεις σ' αυτό το μείζον θέμα τού το επιτρέψουν, θα υλοποιήσει το σενάριο.

Αν όχι, θα επικαλεστεί άλλον λόγο.

Και πάντως οι εκλογές, αν τα παραπάνω τελικά ισχύσουν, θα πραγματοποιηθούν με λίστα. Είναι κάτι που θέλει ο Κώστας Καραμανλής, για λόγους που είναι γνωστοί. Αλλά επίσης βολεύει και τον αρχηγό τουΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου…

Με αυτές τις θέσεις στη βαλίτσα του θα πάει στο Παρίσι ο Καραμανλής, όπου θα έχει συνάντηση με τους «μεγάλους» της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2435&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote