Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 1,5%
Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 1,5% Εκτύπωση E-mail
12.10.08

Η παγκόσμια οικονομική κρίση καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες ανησυχούν για το μέλλον της οικονομίας. Οι νέες δημοσκοπήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα καταγράφουν ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό. Το Εθνος της Κυριακής παρουσιάζει μέτρηση της εταιρίας MARC, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ προηγείται 1,5 ποσοστιαία μονάδα.

Σύμφωνα με τη μέτρηση τη Νέα Δημοκρατία προτιμά το 29,8% των ερωτηθέντων, το ΠΑΣΟΚ το 31,3, το 7% θα ψήφιζαν το ΚΚΕ, 10,4 ΣΥΡΙΖΑ, 4% Λαϊκό ορθόδοξο συναγερμό, 2,3 οικολόγους, ενώ το 10,4% δηλώνει αναποφάσιστοτο.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στο ερώτημα, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο στις εκλογές, με ποσοστό 43,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ με 41,9. Το 67,9% θεωρούν πως ο πρωθυπουργός δεν ασκεί την πολιτική που επέλεξαν οι πολίτες, ενώ το 52,4 προτιμά στις επόμενες εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το 44,9% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Στην κυβέρνηση λαμβάνουν υπόψη τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και εστιάζουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο μέτρων για τους δανειολήπτες ενώ υπάρχει και η εγγύηση των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πάντως, σχεδιάζεται και νέα δέσμη μέτρων η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Την ίδια ώρα στη Χαριλάου Τρικούπη μιλάνε για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, μη αναστρέψιμη. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας το 51,7% βλέπει κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 33,9% Νέας Δημοκρατίας-Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι είναι προφανές ότι ο κ. Ρουσόπουλος έχασε ένα ακόμη πολύτιμο επικοινωνιακό εργαλείο. Έχασε τις δημοσκοπήσεις, έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία, έχασε την Κοινοβουλευτική στήριξη των συναδέλφων του, έχασε τον τύπο, ενώ ο Καραμανλής έχασε τον ύπνο του.

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες θέλουν βουλευτικές εκλογές με τη λήξη της τετραετίας το 2011, ενώ 2 στους 10 το 2009 με τις ευρωεκλογές. Άλλο ένα 20% επιθυμεί εκλογές άμεσα, εντός του 2008.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2431&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote