Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε νέο αδιέξοδο το Κυπριακό
Σε νέο αδιέξοδο το Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
15.05.07
«Αποαναγνώριση» της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος ως πολιτικής οντότητας, έχει ως στόχο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, από όλες τις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διπλωματικό επίπεδο αυτή την περίοδο, αλλά και από πρόσφατη επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Baki Ilkin, προς τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν.

Το εγχείρημα αυτό που ανέλαβε να προωθήσει η τουρκική διπλωματία, σαφώς και θεωρείται δύσκολο αν όχι και ανέφικτο.

Είναι προφανές, όμως, ότι η εφαρμογή αυτού του σχεδιασμού, απομακρύνει όλες τις άλλες προσπάθειες και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τη γεφύρωση των διαφορών και την έναρξη μιας διαδικασίας συνολικής επίλυσης του Κυπριακού.  Μυθολογία

 Ο τουρκικός σχεδιασμός, όπως συνάγεται τόσο από έγγραφα όσο και από τις συζητήσεις σε διπλωματικό επίπεδο, αφορά τη διεθνή υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη βαθμηδόν αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος.

 Η τουρκική επιχειρηματολογία στηρίζεται μεν στη γνωστή μυθολογία για τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλην όμως υπάρχουν και καινούργια στοιχεία στην «επιχειρηματολογία» της.

 Η τουρκική διπλωματία στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι μετά το 1963 η «συνεταιρική Δημοκρατία» κατέρρευσε και πως από το 1974 και εντεύθεν λειτουργούν στο νησί δυο χωριστές πολιτικές οντότητες, «δυο διοικήσεις».

Σημειώνοντας πως στόχος δεν είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους, τονίζουν πως μέχρι να υπάρξει λύση που θα προκύψει «από τη συνεργασία των δυο οντοτήτων», θα πρέπει να αρθεί η λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων.

Αυτό θα συνοδεύεται σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, και με πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους, παραπέμποντας στο μοντέλο ταϊβανοποίησης των Κατεχομένων. 

Επιστολή

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα πιο πάνω, κινείται και η επιστολή του Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Εθνη, Baki Ilkin, που είναι αρκούντως αποκαλυπτική των προθέσεων της Άγκυρας.

 Με ημερομηνία 27 Απριλίου, ο Τούρκος διπλωμάτης, απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, επιχειρεί να εξουδετερώσει αποφάσεις και ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία αναφέρονται στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=243&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote