Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κατέθεσε στον εισαγγελέα για τις επαφές του Εφραίμ ο μάρτυρας-«κλειδί»
Κατέθεσε στον εισαγγελέα για τις επαφές του Εφραίμ ο μάρτυρας-«κλειδί» Εκτύπωση E-mail
10.10.08

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε αποκλειστικά στον ALPHA και την Βάνα Πρέντζα τις αλλεπάλληλες επισκέψεις του Εφραίμ σε υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα Ηλία Κολιούση, όσα γνώριζε με ονόματα και στοιχεία για την υπόθεση, δρομολογώντας ραγδαίες εξελίξεις.

Ο Άγγελος Αποστολίδης προσήλθε στον εισαγγελέα αυτοβούλως, καθώς όπως υποστήριξε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, δέχεται αφόρητη πίεση, ακόμη και με απειλές κατά της ζωής του.

 

Ο εισαγγελέας Ηλίας Κολιούσης ενήργησε άμεσα και προχώρησε στην εξέταση του μάρτυρα-«κλειδί», ο οποίος κατέθετε για μιάμιση ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασε ένα προς ένα όλα τα πολιτικά πρόσωπα, με τα οποία συναντήθηκε την κρίσιμη περίοδο ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος. Για τις αποκαλύψεις του ALPHA και την Βάνα Πρέντζα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος απάντησε ότι «οποιοσδήποτε έχει να καταγγείλει το οτιδήποτε επιλήψιμο, δεν έχει παρά να πάει στον εισαγγελέα. Είναι δύο οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση. Ας πάνε λοιπόν εκεί, αντί ανωνύμως και πίσω από κουρτίνες διάφοροι να λένε ανέξοδα, ό,τι νομίζουν ότι μπορεί να κολλήσει ως λάσπη επάνω σε μένα ή στους άλλους υπουργούς».

 

Ο μέχρι πρότινος διευθυντής πωλήσεων της πολυεθνικής που χορηγούσε τις δραστηριότητες του Εφραίμ, Άγγελος Αποστολίδης, ήταν ο άνθρωπος-«κλειδί» για τον εργοδότη του επιχειρηματία, που τον αξιοποιούσε σε κάθε «ιερή» αποστολή της Μονής Βατοπεδίου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος τόσο στο α΄ μέρος όσο και στο β΄ μέρος της συνέντευξής του στον ALPHA. Εν ενεργεία στέλεχος της πολυεθνικής εταιρείας όπου εργαζόταν ο κ. Αποστολίδης, είπε μιλώντας στον ALPHA και την Βάνα Πρέντζα για τις συναντήσεις του Εφραίμ στο σπίτι του επιχειρηματία εργοδότη του, λέγοντας ότι «ο Ρουσόπουλος ήταν πάντα και κάποιοι άλλοι, φυσικά πολιτικοί και επιχειρηματίες, να ξέρεις. Αυτό γινότανε πάντα. Δηλαδή εδώ και 3-4 χρόνια. Δύο φορές το χρόνο, τρεις φορές το χρόνο, ήταν η συνάντηση του ΚΕΟΠ (σ.σ. Κέντρο Ελληνικού Ορθόδοξου Πολιτισμού)».

 

Ο σημαντικός ρόλος του διευθυντή-σοφέρ ήταν κοινό μυστικό στην εταιρεία, όπως είπε στον ALPHA το εν ενεργεία στέλεχος της πολυεθνικής εταιρείας. Ο κ. Αποστολίδης φέρεται να κατέθεσε και τις αφόρητες πιέσεις που δεχόταν. Όπως κατέθεσε στον εισαγγελέα, όταν αρνήθηκε να συνεχίσει να κάνει τον οδηγό του ηγούμενο Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, εκδιώχθηκε απ’ την εταιρεία, στην οποία δούλευε για 30 ολόκληρα χρόνια. Τα όσα αποκάλυψε ο μάρτυρας-«κλειδί» στον εισαγγελέα, αναμένεται να αποτελέσουν σύμφωνα με πληροφορίες την απαρχή για νέα δικαστική διερεύνηση.

 

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2418&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote