Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σύλληψη Αμερικανών στη Συρία
Σύλληψη Αμερικανών στη Συρία Εκτύπωση E-mail
10.10.08

Δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι που φέρονταν ως αγνοούμενοι στον Λίβανο εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, συνελήφθησαν στην Συρία επειδή "εισήλθαν με τρόπο παράνομο" στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με τη Δαμασκό.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε την Τρίτη αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Δαμασκό, ύστερα από σχετική ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.
Οπως είχε κάνει γνωστό η αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό από την Τετάρτη, η Χόλι Σμέλα, 27 ετών και ο Τέϊλορ Λακ, 23 ετών, ένα ζεύγος που εργαζόταν για λογαριασμό της εφημερίδας του Αμάν Jordan Times, αναχώρησαν από τη Βηρυτό την 1η Οκτωβρίου με προορισμό την Τρίπολη του βορείου Λιβάνου και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Οι λιβανικές αρχές ενημέρωσαν την αμερικανική πρεσβεία ότι οι δύο δημοσιογράφοι βρίσκονται πλέον στη Συρία, καθώς συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να διασχίσουν τα σύνορα από την ξηρά για την Συρία και να επιστρέψουν στην Ιορδανία.

Λιβανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι μπορεί να έπεσαν θύματα απαγωγέων στον βορά, όπου η Συρία έχει προειδοποιήσει για αύξηση της δράσης ενόπλων ισλαμιστών και ο λιβανικός στρατός υπήρξε στόχος δύο βομβιστικών επιθέσεων τους τελευταίους δύο μήνες.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική πρεσβεία είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους αμερικανούς υπηκόους για απειλή σχετική με την ασφάλειά τους στον Λίβανο το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου, συνδέοντας τον αυξημένο κίνδυνο με το τέλος του ιερού ισλαμικού μήνα του ραμαζανίου.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2416&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote