Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ανεβάζει στροφές για ΠΑΣΟΚ
Ανεβάζει στροφές για ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
09.10.08

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και το «μπρα ντε φερ» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωσαν την ηγεσία του Συνασπισμού να δώσει εντός των ημερών δέκα βασικές κατευθύνσεις της προγραμματικής πρότασης της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τόσο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ -συνεδρίασε χθες- αποφάσισαν ομόφωνα να επιταχύνουν τη διαδικασία για την εκπόνηση του εναλλακτικού προγράμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κοινοποίησε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί στη δημοσιότητα το στίγμα της πρότασης της Αριστεράς επικαλούμενος τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές υπήρξε συνάντηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέκου Αλαβάνου, του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Δραγασάκη -υπεύθυνος για την εκπόνηση του προγράμματος του ΣΥΝ- για τα θέματα του προγράμματος, καθώς και συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι χθες ο βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Μπανιάς δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντός των ημερών θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις της προγραμματικής πρότασης.

Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει τώρα στη δημοσιοποίηση των βασικών κατευθύνσεων της προγραμματικής πρότασης εδράζεται και στο γεγονός ότι στη Χαριλάου Τρικούπη συζητείται το «πακέτο» που θα προταθεί προς τα κόμματα της Αριστεράς -κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ- για συνεργασία.

Η δική τους απάντηση
Στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν χθες ότι η πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνδέεται με το «φλερτ» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρ όλα αυτά, με την κίνηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλα δείχνουν, θα επιχειρήσει να δώσει τη δική του απάντηση για «το πού πρέπει να πάει η χώρα» σε αντιδιαστολή με την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τονίστηκε ότι «η διαμόρφωση ενός πραγματικά ανατρεπτικού προγραμματικού σχεδίου, σε αντίθεση με τον καταρρέοντα φιλελευθερισμό, και η υιοθέτηση ενός νέου οικονομικού μοντέλου αποτελεί αδήριτη ανάγκη».

Οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και συνέχεια των έξι σημείων που κατέθεσε μέσω του «Εθνους της Κυριακής» ο Αλέκος Αλαβάνος.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι εάν τελικά υπάρξουν κοινά σημεία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει κοινή δράση των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα είναι δύσκολο να δοθούν, αν και όλα δείχνουν ότι είναι ελάχιστα τα σημεία στα οποία διαφαίνεται ταύτιση για κοινή δράση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

ETHNOS

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2413&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote