Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέες αποκαλύψεις για τις επαφές του ηγούμενου Εφραίμ με υπουργούς
Νέες αποκαλύψεις για τις επαφές του ηγούμενου Εφραίμ με υπουργούς Εκτύπωση E-mail
09.10.08

Νέα στοιχεία για τα ραντεβού του Εφραίμ με υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς, αρμόδιους για τις ανταλλαγές εκτάσεων, αποκαλύπτονται από την μαρτυρία-«κλειδί» στον ALPHA του ανθρώπου που μετέφερε τον ηγούμενο Εφραίμ σε Μέγαρο Μαξίμου, υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Τον σπουδαίο ρόλο που έπαιζε επί σειρά ετών ο μάρτυρας-«κλειδί» στο πλευρό του επιχειρηματία, φίλου και σπόνσορα του Εφραίμ, επιβεβαίωσε με μαρτυρία του στον ALPHA εν ενεργεία στέλεχος της εταιρείας του επιχειρηματία.  

 

Ο άνθρωπος-«κλειδί» που μετέφερε στα «ιερά» ραντεβού τον Εφραίμ στο Μέγαρο Μαξίμου και στα γραφεία των υπουργών έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στον ALPHA και την Βάνα Πρέντζα, σε μια συνέντευξη-«ποταμό» το α΄ μέρος της οποίας παρουσίασε ο ALPHA την Τρίτη. Στέλεχος της πολυεθνικής εταιρείας του επιχειρηματία και φίλου του Εφραίμ μιλώντας στον ALPHA επιβεβαίωσε την φερεγγυότητα του ανθρώπου, που εκτελούσε χρέη οδηγού του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου και προέβη στις αποκαλύψεις για τις επαφές του γέροντα με κρατικούς λειτουργούς. Όπως είπε για τον επιχειρηματία «ήθελε να βάλει οδηγό στον Εφραίμ. Δεν έβαζε οδηγό τον τυχαίο. Έβαζε τον… Τον έπαιρνε ο… και τον πήγαινε. Ο… ξέρει πολλά πράγματα και σου λέω, ήταν μέχρι πρότινος από τους κορυφαίους στην… Hellas μέσα».

 

Στο β΄ μέρος της συνέντευξης που παρουσίασε ο ALPHA την Τετάρτη, ο άνθρωπος που έκανε τον οδηγό του ηγούμενου Εφραίμ, αρνήθηκε ότι στο αυτοκίνητο του εργοδότη του και προσωπικού φίλου του Αγιορείτη γέροντα έμπαιναν πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο αποκάλυψε ότι μαζί με τον ηγούμενο Εφραίμ και τον δικηγόρο της Μονής Βατοπεδίου και κουνιάδο του Γιώργου Βουλγαράκη, Δημήτρη Πελέκη, μετέφερε τον πρόεδρο της ΚΕΔ Γιώργο Παπαγεωργίου από το γραφείο του στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου πιθανόν είχαν συνάντηση με τον τότε υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη. Ερωτηθείς αν σε όλα αυτά τα ραντεβού εκτός από τους μοναχούς του Βατοπεδίου, Εφραίμ και Αρσένιο, έτυχε να μεταφέρει κάποιες φορές και πολιτικούς, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «πολιτικούς όχι. Με την έννοια του προέδρου, ναι. Τον πρόεδρο της ΚΕΔ». Σε ερώτηση για το δρομολόγιο που ακολουθήθηκε, απάντησε ότι «από το γραφείο του στην ΚΕΔ πήγαμε στο υπουργείο Πολιτισμού. Μαζί με τον Εφραίμ δεν θυμάμαι ποιος ήτανε. Α, νομίζω ο κ. Πελέκης Δημήτρης». Ερωτηθείς ποιον συνάντησαν στο υπουργείο, απάντησε ότι «πρέπει να ήταν ο κ. Βουλγαράκης».

 

Στόχος των μοναχών ήταν να εξασφαλίσουν τις ευνοϊκές γνωμοδοτήσεις, οι οποίες θα αποχαρακτήριζαν τις εκτάσεις «φιλέτα», που διεκδικούσαν να ανταλλάξουν με τη λίμνη Βιστωνίδα. Αλλεπάλληλες ήταν οι συναντήσεις γι’ αυτό το σκοπό στην προϊσταμένη της διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε ο μάρτυρας-«κλειδί». Όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα πρωινό πηγαίνοντας στην Πειραιώς στην κ. Μαντέλη, περιμέναμε να έρθουν τα φαξ από Θεσσαλονίκη, τα πήραμε και πήγαμε στους ορκωτούς εκτιμητές, για να γίνει η εκτίμηση. Στη συνέχεια αυτά δεν υπήρχαν βέβαια και συγκριτικά μέτρα ή στοιχεία, αφού δεν υπήρχε άλλη λίμνη και τα λοιπά. Πρέπει να υπήρξε η συγκατάθεση και φύγανε και πήγανε στην ΚΕΔ και μετά την ΚΕΔ προχώρησε η διαδικασία». Ερωτηθείς πότε έγινε αυτό, απάντησε ότι «ήτανε το 2005».

 

Σε ερώτηση αν του είχε προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι με το αυτοκίνητο ενός επιχειρηματία μετακινούνται δημόσιοι λειτουργοί, ήταν αποστομωτικός. «Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και ιδίως στους ανθρώπους μέσα στους οποίους εγένετο η δραστηριότητα του, ότι υπήρχε μεγάλη σχέση με το Άγιο Όρος και δη με τον γέροντα Εφραίμ και δεν μας έκανε καμία εντύπωση» είπε και αποκάλυψε ότι «στα ίδια μέσα τα γραφεία της... βγαίνανε όλα τα αυτοκίνητα και σχεδόν κάθε 3 μήνες πάνω από 1.000-1.500 άτομα μαζευόντουσαν και γινόντουσαν ομιλίες. Δηλαδή ο γέροντας Εφραίμ κατέβαινε από το Άγιο Όρος και έκανε ομιλίες παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, υπουργών, αστυνομικών, εν πάση περίπτωση ανθρώπων της υψηλής κοινωνίας.

 

Εν τω… μέσω της νυκτός το σπίτι του επιχειρηματία άνοιγε τις πύλες του, για να δεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων και υπουργοί τους οποίους το πρωί -όπως καταγγέλλει ο οδηγός- τους είχε επισκεφθεί με τον Εφραίμ. Σε ερώτηση ποιοι συμμετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις, απάντησε ότι «σίγουρα ήταν οι υπουργοί και ο γέροντας Εφραίμ, τον οποίο εγώ πήγαινα στο σπίτι του κ. ... Άκουσα απ’ αυτά που λέγανε στο κινητό κατά την διαδρομή, ότι πρέπει να ήταν ο κ. Μπασιάκος και ο κ. Δούκας. Από αυτές τις συνομιλίες ο μάρτυρας-«κλειδί» άκουσε εκτός από τα ονόματα των συμμετεχόντων στις συναντήσεις και το περιεχόμενο των συνομιλιών, λέγοντας κατηγορηματικά ότι «ήταν η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας με διάφορα άλλα οικόπεδα του Δημοσίου».

 

Αυτό που συνδέει τον επιχειρηματία με τον ηγούμενο Εφραίμ, είναι το Κέντρο Ελληνικού Ορθόδοξου Πολιτισμού, το οποίο είχαν ιδρύσει από κοινού και όπως λένε οι άνθρωποι που ξέρουν πολλά, ήταν όχημα επιρροής για να εισβάλλουν στο χώρο της πολιτικής αλλά και των business. Το εν ενεργεία στέλεχος της εταιρείας του επιχειρηματία είπε στον ALPHA, ότι «ο… δεν είχε πολιτικές γνωριμίες. Τις πολιτικές γνωριμίες τις έκανε μέσω του παπά. Ο παπάς είναι διαολόπαπας. Μην το ψάχνεις. Εγώ έχω πάει στο Άγιο Όρος, πήγα με τον…, μαζί μας είχε πάει κάποια στιγμή και ειδικά έχω επισκεφθεί τα ανακαινισμένα δωμάτια, που άμα μπεις μέσα, θα πάθεις. Εδώ μιλάμε για χώρο, όπου υπάρχει ρεσεψιόν, ασανσέρ και όχι ασανσέρ απλό, ασανσέρ Μεγάλης Βρετάνιας. Τα δωμάτια όλα με μάρμαρα μέσα. Πολυτελείας δωμάτια να το πω έτσι. Ήρθε ο παπάς από την Κύπρο, πανέξυπνος, δηλαδή ο άνθρωπος είναι "γάτα". Μακάρι να τον είχαμε για υπουργό Οικονομικών αυτόν. Θα πήγαινε καλά η Ελλάδα». Οι δύο άνθρωποι που μίλησαν στον ALPHA, λένε ότι το ΚΕΟΠ ήταν η «ομπρέλα» της Μονής Βατοπεδίου. Μάλιστα, πρόσωπα απ’ τον δικαστικό χώρο είχαν στενότατες σχέσεις με τον επιχειρηματία και τον Εφραίμ.

 

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2412&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote