Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μαρτυρία-«φωτιά» για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον Ρουσόπουλο
Μαρτυρία-«φωτιά» για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον Ρουσόπουλο Εκτύπωση E-mail
08.10.08

Αλλεπάλληλα δρομολόγια του ηγούμενου Εφραίμ σε υπουργικά γραφεία και υπηρεσίες-«κλειδιά» για την ανταλλαγή της Βιστωνίδας αποκάλυψε σε μία μαρτυρία-«φωτιά» στον ALPHA, ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη οδηγού του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου.

Ο άνθρωπος αυτός περιέγραψε λεπτομερώς στον ALPHA, το πλούσιο πρόγραμμα και τα δεκάδες ραντεβού με υπουργούς που είχαν από τον Ιανουάριο του 2005 έως και τον Μάρτιο του 2006 ο Εφραίμ και ο Αρσένιος στις επισκέψεις τους στην Αθήνα.

«Είναι γεγονός, ότι πράγματι εγώ συνόδευα τον Αρσένιο και στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ΚΕΔ και παντού. Όταν κατέβαινε από το Άγιο Όρος, εγώ ήμουνα ο οδηγός του κατά κάποιο τρόπο» είπε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ο οδηγός των δύο μοναχών του Βατοπεδίου, την εποχή ακριβώς που οι μονάχοι επεδίωκαν τις «χρυσές» ανταλλαγές εκτάσεων για τη λίμνη Βιστωνίδα. Όπως είπε στον ALPHA, όταν ερχόταν ο Αρσένιος στην Αθήνα, το πρώτο πράγμα που έκαναν, ήταν να πάνε στις 09:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς αν συναντούσε εκεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, απάντησε «κατά 99%» και σε ερώτηση που το στηρίζει αυτό, απάντησε ότι «έλεγε συνέχεια "ο Θοδωρής" και "ο Θοδωρής", αυτό ήταν το πρόσωπο». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι Εφραίμ και Αρσένιος πραγματοποιούσαν ραντεβού με τον κ. Ρουσόπουλο και στο σπίτι του τελευταίου στο Παλαιό Ψυχικό.

Ο άνθρωπος αυτός μάλιστα κατονόμασε ως ιθύνων νου του σκανδάλου τον υπουργό Επικρατείας, λέγοντας χαρακτηριστικά στον ALPHA: «Πιστεύω ότι υπήρξε ιθύνων νους, που κατεύθυνε αυτά τα πράγματα και οδηγούσε με ακρίβεια τις κινήσεις των μοναχών. Ιδιαίτερα τον Αρσένιο, που προσπαθούσε να συντονίσει όλο αυτό το κομμάτι και να πηγαίνει από υπουργείο σε υπουργείο και να μαζεύει χαρτί-χαρτί, για να καταλήξει στην ανταλλαγή αυτών των "φιλέτων"». Ερωτηθείς ποιος ήταν ο ιθύνων νους, απάντησε: «Ο Ρουσόπουλος, που όπως σας είπα, τον είχαμε επισκεφθεί και στο σπίτι του και στο Μέγαρο Μαξίμου πολλές φορές πρωινά». Ερωτηθείς πότε έγιναν οι συναντήσεις με τον κ. Ρουσόπουλο, απάντησε ότι έγιναν το 2005, ωστόσο σε ερώτηση πόσο συχνή ήταν η επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, απάντησε «όχι τόσο συχνή, όσο στην ΚΕΔ, αλλά υπήρξε εβδομάδα, που πήγαμε και τρεις φορές (σ.σ. στον Ρουσόπουλο)». 
 
Τα ραντεβού με τους υψηλά ισταμένους όπως καταγγέλλει ο άνθρωπος-«κλειδί», ήταν πολλά και καθημερινά. Τα πρόσωπα συγκεκριμένα και ανάμεσα τους θυμάται τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στην κ. Μαντέλη, διευθύντρια τότε Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και τον πρόεδρο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Την «ιερή» Αποστόλη του είχε αναθέσει -όπως καταγγέλλει- ο εργοδότης του, επιχειρηματίας και φίλος του Εφραίμ. Όπως είπε «παραλάμβανα τον Αρσένιο απ’ το κονάκι τους, εκεί που μένανε και τον πήγαινα στην ΚΕΔ. Ερωτηθείς ποιον έβλεπε εκεί, απάντησε «τον πρόεδρο, τον Γιώργο. Στη συνεχεία πηγαίναμε στην κ. Μαντέλη στην οδό Πειραιώς. Μετά πηγαίναμε στον κ. Μπασιάκο στο Αγροτικής Ανάπτυξης, πηγαίναμε στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντούσε τον κ. Ρουσόπουλο. Να πω βεβαίως, ότι πηγαίναμε συχνά και στην Πανεπιστημίου στο ΥΠΕΘΟ, στον κ. Δούκα ή τους υφυπουργούς. Και αυτά προκαθορισμένα ραντεβού». Ερωτηθείς πόσες φορές μέσα σε μια βδομάδα γινόταν αυτό το δρομολόγιο, απάντησε «και δέκα φορές».

Όπως είπε στον ALPHA, το αυτοκίνητο με το οποίο γινόταν οι μετακινήσεις, ήταν του εργοδότή του κ. Χριστο... και εξήγησε ότι «ήμουνα κατά 99% ο αποκλειστικός οδηγός των μονάχων στην Αθήνα, γιατί υπήρχε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και οι γέροντες απ’ το μοναστήρι δεν θέλανε ανθρώπους, που δεν ήταν εμπιστοσύνης». Ερωτηθείς αν με το αυτοκίνητο του κ. Χριστο... μετέφερε και πολιτικούς, απάντησε «πολιτικούς όχι, αλλά πρόεδρο ναι. Τον πρόεδρο της ΚΕΔ». Όπως είπε, τα ραντεβού στην ΚΕΔ ήταν πάρα πολύ συχνά και πάντα έβλεπαν τον πρόεδρο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Επεσήμανε μάλιστα ότι «υπήρχε μέρα που πήγαμε και τρεις φορές».

Τα «ιερά» δρομολόγια δεν είχαν τέλος. Όπως θυμάται και καταγγέλλει, όταν μια διαδικασία τελείωνε, ο επιχειρηματίας οργάνωνε δείπνους εργασίας στο σπίτι του με υψηλούς προσκεκλημένους. Σε ερώτηση ποιοι συμμετείχαν, απάντησε «σίγουρα οι υπουργοί και ο γέροντας Εφραίμ, τον οποίο εγώ πήγαινα στο σπίτι του κ. Χριστο...». Ερωτηθείς ποιοι υπουργεί ήταν εκτός από τον κ. Ρουσόπουλο, απάντησε ότι «άκουσα απ’ αυτά που λέγανε στο κινητό κατά την διάρκεια της διαδρομής. Πρέπει να ήταν ο κ. Μπασιάκος και ο κ. Δούκας. Γευμάτιζαν όλοι μαζί». Ερωτηθείς αν άκουγε το περιεχόμενο αυτών των τηλεφωνικών συζητήσεων κατά την διαδρομή, απάντησε ότι «ήταν η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας με διάφορα οικόπεδα του Δημοσίου».

Πηγή: ALPHA

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2407&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote