Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Την Ισλανδία χτύπησε η κρίση
Την Ισλανδία χτύπησε η κρίση Εκτύπωση E-mail
07.10.08

Έντονο πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα, το οποίο πλέον απειλείται με κατάρρευση αντιμετωπίζει η Ισλανδία.

Η ισλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της Landsbanki, για τη σώσει από την χρεωκοπία.

«Με βάση τη νέα νομοθεσία, η ισλανδική αρχή οικονομικής επιτήρησης προβαίνει στην ανάληψη του ελέγχου της Landsbanki ώστε να διασφαλίσει τη συνέχεια των εμπορικών συναλλαγών στην Ισλανδία», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Παράλληλα , η Ισλανδία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα της χορηγήσει δανείου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την ανακοίνωση διέψευσε ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Ντμίτρι Πάνκιν.

Στο μέτωπο της Royal Bank of Scotland, εκπρόσωπος της, διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας ή κεφαλαιοποίησης, έπειτα από την κάθετη πτώση της αξίας της μετοχής της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου που έφθασε μέχρι το -39,2%.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, ο οποίος τόνισε ότι καμία γαλλική τράπεζα δεν είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης και δεν υπάρχει λόγος κατάρρευσης των χρηματιστηριακών αγορών.

Στη Ρωσία, ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε πως χορηγεί πιστώσεις περίπου 26,7 δισεκατομμύρια ευρώ, στις κύριες ρωσικές τράπεζες.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2402&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote