Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κινδυνολογεί ο κ. Καραμανλής για την διεθνή κρίση
Κινδυνολογεί ο κ. Καραμανλής για την διεθνή κρίση Εκτύπωση E-mail
07.10.08

Κινδυνολογεί για τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην χώρα μας ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει την κομματική του βάση.

Μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ο κ. Καραμανλής υπερέβαλλε για τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης και χρέωσε σε αυτή όλα τα δεινά της ελληνικής οικονομίας. Για τον κ. Καραμανλή η διεθνής κρίση υπάρχει εδώ και έναν χρόνο και ευθύνεται για την άνοδο των διεθνών τιμών των πρώτων υλών. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η διεθνής κρίση προκαλεί «έξαρση της ακρίβειας, άνοδο των επιτοκίων, επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης, αύξηση του πληθωρισμού». Ευτυχώς για τον πρωθυπουργό «η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησή του» και γι αυτό οι επιπτώσεις δεν είναι μεγαλύτερες. Ο κ. Καραμανλής είπε πάντως ότι «οι καταθέσεις είναι απολύτως εγγυημένες και πρόσθεσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές και φερέγγυο». 

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κολακέψει τους βουλευτές του και μίλησε για μία νέα ομαδικότητα και συλλογικότητα των υπουργών και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι υπουργοί υποχρεούνται να ορίσουν συγκεκριμένη ημέρα που θα δέχονται τους βουλευτές και θα ακούνε τα παράπονά τους ενώ θα ορίσουν και συγκεκριμένους στόχους με χρονοδιαγράμματα για την επίτευξή τους. Μεθερμηνεύομενη η προτροπή του πρωθυπουργού σημαίνει να ανοίξουν τις πόρτες οι υπουργοί για να κάνουν περισσότερα ρουσφέτια στους βουλευτές μήπως μειωθούν οι αιτίες τις δυσαρέσκειάς τους.

Κατά τα λοιπά ο κ. Καραμανλής επανέλαβε όλα τα γνωστά κλισέ του για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που πλέον δεν πείθουν ούτε καν τους βουλευτές του. Η μόνη αλλαγή στις τελευταίες ομιλίες του πρωθυπουργού μετά τις υποθέσεις Βατοπεδίου, Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου είναι ότι δεν αναφέρεται στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Εξακολουθεί όμως να μιλά γενικώς και αορίστως ότι «δεν υποκύπτει σε πιέσεις, δεν υποτάσσεται σε συμφέροντα» χωρίς να εξηγεί αν οι πιέσεις και τα συμφέροντα εκφράζονται από τους βουλευτές του που ασκούν κριτική στον κ. Ρουσόπουλο.

Πάντως ο κ. Καραμανλής δεν θέλησε σήμερα να ακούσει τους βουλευτές του. Έτσι προσέδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στην συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε με την δική του ομιλία και το υποχρεωτικό χειροκρότημα. Οι βουλευτές που είχαν προετοιμαστεί να μιλήσουν έμειναν με την επιθυμία.

Παρά τις προσπάθειες του κ. Καραμανλή και της ηγετικής ομάδας η εσωστρέφεια στη ΝΔ επιμένει. Χθες χτύπησε ξανά ο κ. Βύρων Πολύδωρας ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εγώ δεν μπήκα στην πολιτική για να αποκομίσω πλούτη» σημαδεύοντας βέβαια τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

 proto thema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2401&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote