Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Δυσανασχετώ, είναι ανθρώπινο, αλλά..."
"Δυσανασχετώ, είναι ανθρώπινο, αλλά..." Εκτύπωση E-mail
07.10.08

Κατά την αναχώρησή του για τη Βουλγαρία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες πως δεν μπορεί να εκφράζει απαισιοδοξία για τις απευθείας συνομιλίες, έστω και αν μέχρι στιγμής δεν υπήρξε εντυπωσιακή πρόοδος ή δεν υπήρξε καθόλου πρόοδος.

Ο Πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει "προσπάθεια δικών μας πολιτικών να καλλιεργηθεί κλίμα απαισιοδοξίας" και ρωτήθηκε αν αυτό βοηθά το διάλογο στις συνομιλίες. Απάντησε πως "το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δεν υπάρχει εντυπωσιακή πρόοδος. Για να μην πω δεν υπάρχει πρόοδος. Από εκεί και πέρα ο κάθε πολιτικός παράγοντας, με βάση τη δική του αντίληψη βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Από δικής μου πλευράς", τόνισε, "δεν μπορώ να εκφράζω απαισιοδοξία. Μόλις αρχίσαμε, έγιναν μόνο δύο συναντήσεις, θα γίνουν πολλές ακόμα συναντήσεις, οι πτυχές του Κυπριακού είναι αρκετές, μιλάμε μόνο για τη διακυβέρνηση αυτή τη στιγμή και κατά συνέπεια θα συνεχίσω την ίδια στάση να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, παρόλο που εντάξει δυσανασχετώ και εγώ κάποιες στιγμές, ανθρώπινο είναι, αλλά δεν θέλω η πολιτική ηγεσία και με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συλλήβδην να εκφράζει απογοήτευση και να δίνει το μήνυμα ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Εμείς θα συνεχίσουμε με καλή θέληση, υπερασπιζόμενοι αρχές και με ευελιξία το διάλογο με τον κ. Ταλάτ υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών".


Σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Ταλάτ στον "Φιλελεύθερο" είπε ότι ο κ. Ταλάτ αποκλείει τη μετεξέλιξη και μιλά για νέο συνεταιρισμό. " Τα σχόλιά μας είναι γνωστά. Η θέση της δικής μας πλευράς είναι τοις πάσι γνωστή ότι εμείς δεν εγκαταλείπουμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το κοινό κράτος των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων και αυτή η Κυπριακή Δημοκρατία, το ενιαίο κράτος, θα μετεξελιχθεί σε ομοσπονδιακό δικοινοτικό διζωνικό κράτος".

 


politis

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2400&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 07.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων