Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Τα έξι σημεία της σύγκρουσης στη Δικαιοσύνη Εκτύπωση E-mail
14.05.07
Σε πεδίο οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτυλίσσεται η υπόθεση που έχει επίκεντρο τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρωμ. Κεδίκογλου και την περιουσιακή κατάσταση του υιού του, με καταιγισμό καταγγελιών από τη μια και παράθεση επιχειρημάτων και οικονομικών στοιχείων από την άλλη.

Την επίθεση κατά του κορυφαίου δικαστικού, κυβερνητικά στελέχη, αλλά και δικαστικοί κύκλοι, συνδέουν με το γενικότερο πολιτικό κλίμα, καθώς και με συστηματική απόπειρα «τραυματισμού της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης», που επιχειρείται σε μία χρονική συγκυρία, κατά την οποία επίκειται αλλαγή προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

 H κυβέρνηση παρέσχε πλήρη κάλυψη στον κ. Κεδίκογλου θεωρώντας, διά του αρμοδίου υπουργού κ. Αν. Παπαληγούρα «εμπεριστατωμένες και αναλυτικές» τις εξηγήσεις που έχουν δοθεί εκ μέρους του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου. Ποια είναι τα σημεία τριβής; 

1.Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο υιός Κεδίκογλου παρουσιάζει ανεξήγητο πλουτισμό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, ότι διαθέτει τέσσερα οικόπεδα στη Σύρο έκτασης 19.000 τ.μ., έξι μεζονέτες, μονοκατοικία στο Ν. Ψυχικό, ιδιόκτητο δικηγορικό γραφείο, δεκάμετρο ταχύπλοο σκάφος και πολυτελές σπορ αυτοκίνητο. «Κακόβουλη προσπάθεια παραπληροφόρησης με καταφανή διόγκωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας», είναι η απάντηση που δίδεται.

Και ενδεικτικά αναφέρεται ότι η οικοπεδική έκταση στη Σύρο είναι 6.215 τ.μ. και όχι τρεις φορές μεγαλύτερη, όπως υποστηρίζεται.

 Επίσης, αδίκως καταλογίζονται στην πλήρη κυριότητα του υιού, περιουσιακά στοιχεία, των οποίων έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας, κατώτερο του μισού.

 2.Καταγγέλλεται ότι δηλωμένο ποσό 45 εκατ. δρχ. προέρχεται από αφανείς χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου απαντά ότι πρόκειται για ελάχιστες μετοχές, κυρίως τραπεζών και οπωσδήποτε όχι μετοχές «φούσκες».

 Εκτιμάται, δε, ότι το ποσό αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό για τη δεδομένη χρονική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας το χρηματιστήριο βρισκόταν σε έξαρση και δεν απαιτείτο χρηματικό κεφάλαιο εκκίνησης, αφού ήταν δυνατό να παίζει κανείς τον «αέρα». 

3.Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι στον Κωδικό 657 των φορολογικών δηλώσεων των ετών 1999/2001 έχουν καταχωρηθεί αφορολόγητοι τόκοι ομολόγων ή έντοκων γραμματίων.

 Αυθαίρετο συμπέρασμα και ψευδής ισχυρισμός, λέει ο ανώτατος δικαστικός, αφού στον κωδικό αυτό καταχωρούνται όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν στο συγκεκριμένο οικονομικό έτος, και απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου, όπως κέρδη από το Χρηματιστήριο και τα κέρδη από την εκμετάλλευση επαγγελματικού σκάφους.

 4.Υποστηρίζεται ακόμη, ότι ο υιός Κεδίκογλου έχει καταθέσει στην Εμπορική Τράπεζα μεγάλο χρηματικό ποσό, δυσανάλογο με τα εισοδήματά του.

 Η κατάθεση χρηματικού ποσού στην εν λόγω τράπεζα, αποτελεί σύμφωνα με την οικογένεια Κεδίκογλου τις οικονομίες των εισοδημάτων του προέδρου (είναι και στα τρία ονόματα της οικογένειας), τους τόκους των οποίων ελάμβανε ο υιός.

 5. Διερωτώνται, επίσης, οι οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ποια είναι η σχέση του κ. Ρωμ. Κεδίκογλου με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τέως αρεοπαγίτη κ. Χρ. Παληοκώστα.

 Επιχειρείται δε, να διασυνδεθεί η συγγένεια εξ αγχιστείας των κ. Κεδίκογλου-Παληοκώστα (ο δεύτερος έχει παντρευτεί εξαδέλφη του πρώτου) με συγκεκριμένη εταιρεία, μετοχές της οποίας έπαιξε ο υιός Κεδίκογλου.

Πράγματι, η σύζυγος του κ. Παληοκώστα εργάζεται ως απλή υπάλληλος στην εταιρεία ΕΛΜΕΚ (αθλητικά υποδήματα κ.λ.π), σε μετοχές της οποίας, όμως, δεν φαίνεται, κατά πληροφορίες, να επένδυσε στο Χρηματιστήριο ο υιός, τουλάχιστον σε μεγάλες ποσότητες.

 6. Επιχειρείται επίσης, διασύνδεση της οικογένειας Κεδίκογλου με κεντρικό επιχειρηματία που εμπλέκεται σε υποθέσεις με χρηματιστηριακές «φούσκες» και αποφυλακίστηκε μέσα σε 45 ημέρες με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας Κων. Μπουρμπούλια. 

«Αξιοποίηση» της υπόθεσης Κεδίκογλου, στον υψηλότερο δυνατό βαθμό, επιχειρεί η αντιπολίτευση με κυρίαρχο αίτημα την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας εις βάρος του.

 Σταθερή είναι, από την άλλη, η θέση της κυβέρνησης, στελέχη της οποίας, σε όλους τους τόνους, μιλούν για «ανοίκεια επίθεση» και προσπάθεια σπίλωσης της δικαστικής διαδρομής του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου

Καθημερινή
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=240&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote