Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΕΩΝ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΕΩΝ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ Εκτύπωση E-mail
06.10.08

Του Σάκη Σερέτη

Πάντα πίστευα και φυσικά εξακολουθώ να πιστεύω πως το δικαίωμα της ψήφου αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας, αλλά και ιερή υποχρέωση όλων των πολιτών.Δυστυχώς εδώ στην Αμερική λίγοι Ελληνοαμερικανοί έχουν αντιληφθεί την αξία της δικής τους ψήφου και ίσως για αυτό δεν έχουν φροντίσει να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Μια τέτοια ενημερωτική αλλά και ουσιαστική προσπάθεια εγγραφής των Ελληνοαμερικανών στους εκλογικούς καταλόγους, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου διοργάνωσε εχθές με επιτυχία ο σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» Νέας Υόρκης .

Από τις 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα ένα κλιμάκιο της αρμόδιας Αμερικανικής υπηρεσίας εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους ,βρισκόταν στο κτήριο του συλλόγου Καστοριέων στο Γουαϊτστον και ενημέρωσε όλους τους ενδιαφερόμενους, σχετικά με τα χαρτιά που θα έπρεπε να συμπληρώσουν, ώστε να μπορέσουν στις επερχόμενες εκλογές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Υπολογίζεται ότι γύρω στα είκοσι πέντε με τριάντα άτομα συμπλήρωσαν τις σχετικές αιτήσεις και φυσικά θα έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον στις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου 2008.

Την όλη διοργάνωση αυτής της σημαντικής προσπάθειας ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία , η επιτροπή ειδικών εκδηλώσεων του συλλόγου που απαρτίζεται από τους κ.κ.Γρηγόρη.Τζώρτζη, Κοσμά Μπούτη, Παναγιώτη Συμεωνίδη και Θεόδωρο Κοτόπουλο.

Την σημαντικότητα εγγραφής των Ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους εξέφρασε στον γράφοντα ,ο πρόεδρος του συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Δρ. Ηλίας Πανίδης ο οποίος ανέφερε πως «από σήμερα ξεκινάμε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας και ευελπιστούμε σε συνεργασία με άλλους Εθνικοτοπικούς συλλόγους, να καταφέρουμε να αφυπνίσουμε τον γίγαντα της Ομογένειας.

Πρέπει σύντομα να καταλάβουμε την σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε στην πολιτική σκηνή της χώρας που ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε, μονάχα με την ενεργό συμμετοχή.

Είναι καιρός πια να κάνουμε αισθητή την αριθμητική μας παρουσία ,στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα στους εκάστοτε πολιτικούς υποψηφίους».

Ο δρ. Ηλίας Πανίδης ανέφερε πως μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας του Νοεμβρίου, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της αρμόδιας επιτροπής των Αμερικανικών εκλογών ,θα επισκεφθούν μαζί με την επιτροπή ειδικών εκδηλώσεων του συλλόγου τα κεντρικά γραφεία της, προκειμένου να συζητήσουν μελλοντική συνεργασία, που βασικός της στόχος θα είναι, η εγγραφή περισσοτέρων Ελληνοαμερικανών στους εκλογικούς καταλόγους.

Εν τω μεταξύ με ακούραστες προσπάθειες συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον ετήσιο χορό του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2008 και που εφέτος αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους, αρκετοί συντοπίτες τους που θέλουν να επισκεφθούν ειδικά για αυτή την εκδήλωση στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της ταξιδιωτικής βίζας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού, καθόσον οι εκδρομείς θα υποχρεωθούν να κατέβουν στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια εισόδου στις ΗΠΑ.

Ως γνωστό η Ελλάδα δεν έχει ακόμα εξαιρεθεί από την λίστα των χωρών, που οι πολίτες τους χρειάζονται άδεια εισόδου στην Αμερική, παρόλο που εναρμονίσθηκε στο θέμα των βιομετρικών διαβατηρίων και είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ημέρα που θα μπορεί κάποιος να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και θα μπορεί να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές, είναι η 10η Οκτωβρίου 2008.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο (212) 487-5300 η στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.vote.nyc.ny.us

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2396&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 30.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote