Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο ΝΙΜΙΤΣ ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΛΠΕΣ!
Ο ΝΙΜΙΤΣ ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΛΠΕΣ! Εκτύπωση E-mail
06.10.08

Ένας παράγοντας εξαιρετικά σημαντικός, που ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει επισημανθεί ή αναλυθεί, ενδέχεται να είναι ο καταλύτης που θα οδηγήσει στις πρόωρες εκλογές! Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «Π», ο παράγοντας αυτός πιθανότατα θα είναι οι εξελίξεις στο Σκοπιανό και συγκεκριμένα η –αναμενόμενη– τελική πρόταση Νίμιτς για την ονομασία της FYROM.

Μια πρόταση που, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, δεν θα είναι θετική για την Ελλάδα και θα πρέπει να συνδυαστεί με μια αποκάλυψη που κάνει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», ότι δηλαδή ο Κώστας Καραμανλής σε κρίσιμη συνάντηση που είχε πρόσφατα με πολύ στενούς του συνεργάτες εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή κρίση και οι προσπάθειες αποσταθεροποίησής του έχουν ως αφετηρία τα «τρία ΟΧΙ» που έχει πει στους Αμερικανούς στη διάρκεια της έως τώρα πρωθυπουργικής του θητείας!

Έτσι, και στον βαθμό που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί πρότασης Νίμιτς που θα ευνοεί τη FYROM, ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι το να αρνηθεί ο Καραμανλής την πρόταση αυτή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με την επίκληση εθνικού θέματος.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, ο Καραμανλής θα έχει μια πραγματική αιτία για να πάει σε πρόωρες εκλογές και μάλιστα μʼ ένα πρόσωπο πατριωτικό, αφού, κατά τον ίδιο συνεργάτη του, σίγουρα θα απορρίψει αρνητική για τις πάγιες ελληνικές θέσεις πρόταση του Νίμιτς.

«Έρχεται το Πάρθειο Βέλος»!

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές μας πληροφορίες, στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, καθώς και σε συνομιλητές του διαχρονικούς, επικρατεί η εκτίμηση που στηρίζεται και σε ροή σχετικής πληροφόρησης, σύμφωνα με την οποία:

• «Έρχεται το Πάρθειο Βέλος» σε ό,τι αφορά την τελική πρόταση Νίμιτς, δηλαδή μια πρόταση που θα ευνοεί σαφώς τις θέσεις της FYROM και επί της ουσίας θα «αδειάζει» την Ελλάδα, λόγω προφανώς του γεγονότος ότι ο Καραμανλής δεν είναι πλέον αρεστός στην Ουάσινγκτον και έχει δρομολογηθεί σχεδιασμός αποπομπής του.

• Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχουν κολλήσει, συγκλίνουσες πληροφορίες επιμένουν πως και με εντολοδόχο την Ουάσινγκτον ο Νίμιτς θα υποβάλει την «τελική πρόταση», την οποία τα δύο μέρη θα πρέπει να αποδεχτούν ως «πακέτο» ή να την απορρίψουν.

• Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τελική πρόταση Νίμιτς σε ό,τι αφορά την ονομασία των Σκοπίων θα εμπεριέχει παραλλαγή του «Βόρεια Μακεδονία», δηλαδή την ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας», οπότε (είναι προφανέστατος ο στόχος…) σταδιακά θα μείνει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»…

• Επίσης θα ικανοποιούνται τα Σκόπια και στο εύρος χρήσης της ονομασίας, δηλαδή θα προβλέπεται ότι αυτό το όνομα που προτείνει ο Νίμιτς δεν θα ισχύει «erga omnes», όπως κατʼ επανάληψιν έχει υπογραμμίσει ο Κ. Καραμανλής, αλλά θα έχει περιορισμένο εύρος χρήσης. Η δικαιολογία θα είναι ότι για να είναι «έναντι όλων» η χρήση του νέου ονόματος απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος της FYROM …

• Ακόμη, η τελική πρόταση Νίμιτς θα εμπεριέχει αιχμές για την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.

Εφόσον, επαναλαμβάνουμε, αυτή θα είναι η πρόταση του ειδικού μεσολαβητή, τότε ο Καραμανλής θα πάει σʼ ένα ηχηρό ΟΧΙ και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Καραμανλής: Πληρώνω τα τρία ΟΧΙ στην Ουάσινγκτον!

Η στάση του Κώστα Καραμανλή εν πολλοίς μπορεί να ερμηνευτεί και από μια άλλη σοβαρότατη αποκάλυψη που κάνει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός και –λίγοι– στενοί του συνεργάτες και είχε ως αντικείμενο την εξέταση της σοβούσας πολιτικής κρίσης, ο Καραμανλής μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι:

- Πληρώνω τα τρία ΟΧΙ που έχω πει στους Αμερικανούς. Το ΟΧΙ στην επιθυμία τους να περάσει οπωσδήποτε το Σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, το ΟΧΙ στην απαίτηση να μην προχωρήσω στην ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία για τους αγωγούς και το ΟΧΙ στην απαίτηση να μη βάλω βέτο στο Βουκουρέστι στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Πρόκειται για μια σοβαρότατη καταγγελία του πρωθυπουργού, ο οποίος πιστεύει ότι οι εναντίον του σχεδιασμοί έχουν ως αφετηρία αυτά τα τρία ΟΧΙ που «τόλμησε» να αρθρώσει στους υπερατλαντικούς εταίρους.

Μάλιστα ορισμένοι συνεργάτες του μιλούν ευθέως για «υποκινούμενη εναντίον του Καραμανλή εκστρατεία από κέντρα εκτός Ελλάδας, αφού δεν είναι «γιες-μαν», και εκεί αποδίδουν όλο το νοσηρό κλίμα της τελευταίας περιόδου, που ασφαλώς διευκολύνεται από σοβαρά κυβερνητικά λάθη…

Απορούν και απειλούν οι Αμερικανοί!

Ενδεικτικό του –συνολικότερου– κλίματος αλλά και των πραγματικών προθέσεων της Ουάσινγκτον έναντι του Καραμανλή είναι και το εξής:

Την περασμένη Δευτέρα ο αμερικανός πρέσβης Ντ. Σπέκχαρντ κάλεσε για «ειδική ενημέρωση» στελέχη ελληνικών ΜΜΕ (διευθυντές, διευθυντές ειδήσεων, αρχισυντάκτες) με αφορμή την έλευση στην Αθήνα του νέου εκπροσώπου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας Τόμας Μίλερ (συνωνυμία με τον πρώην πρέσβη, αλλά… ταυτότητα αντιλήψεων, με «επιδόσεις» μεταξύ άλλων τις… άοκνες προσπάθειές του προκειμένου να περάσει το Σχέδιο Ανάν απʼ τη Λευκωσία όπου υπηρετούσε…).

Ευθέως λοιπόν ο αμερικανός πρέσβης, απευθυνόμενος στους διευθυντές των ελληνικών ΜΜΕ («ΤΟ ΠΑΡΟΝ» πάντως δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση…), τους είπε:

- Κακώς «παίζετε» με τη Ρωσία, δεν μπορεί η Ρωσία να είναι μόνιμος και σταθερός σας σύμμαχος!

- Μόνιμος και σταθερός σας σύμμαχος μόνο οι ΗΠΑ μπορεί να είναι!

- Η Ρωσία επιδιώκει την έξοδό της στο Αιγαίο και την απόκτηση ερεισμάτων μέσω της πολιτικής των αγωγών!

Σε ερώτηση γιατί διαμαρτύρεται, αφού η χώρα του στηρίζει άλλους σε βάρος της Ελλάδας και σε αναφορά παραδείγματος την πολιτική της Ουάσινγκτον στο Σκοπιανό, ο αμερικανός πρέσβης με θράσος απάντησε:

- Γιατί, η Ρωσία δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία;

Μέσα σʼ όλα αυτά ο κ. Σπέκχαρντ είχε –και διατύπωσε– και την εξής… αφελή απορία:

- Μα γιατί η κοινή γνώμη στην Ελλάδα είναι τόσο φιλορωσική;

Προφανώς ο αμερικανός πρέσβης αγνοεί τα όσα η χώρα του έχει διαπράξει στο Κυπριακό, στο Σκοπιανό, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε μια σειρά άλλων θεμάτων…

παρον

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2394&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote